2. liga

Na čele 2. Ligy dvojice Dubí a Kadaň, rezerva Elby DDM stále čeká na body

Páté kolo přineslo další výhru Dubí a Kadaně. Oba celky tak s dvanácti body vedou druholigovou tabulku. Hned za nimi je dvojice devítibodových týmů, Berani a Dandy. Úplně jiné starosti má rezerva Elby DDM, která ani na pátý pokus nedokázala vybojovat první bod v novém ročníku.

Elba DDM Ústí n/L vs. HBC Coma Team 3:4 (0:2, 0:1, 3:1)

V šesté minutě otevřel skóre hostující Harkabus. Přesně v polovině třinácté minuty poslal Comu do dvoubrankového vedení Macek. Hostům vyšla gólově i druhá perioda, když ve dvacáté minutě navýšil vedení Coma Teamu Radim Navarra. Zdálo se být rozhodnuto, ale rezerva Elby DDM nesložila zbraně a utkání ještě zdramatizovala. Po brankách Belici a Rezka se dostala na dostřel. Snahu o vyrovnání utnul svou druhou zápasovou trefou Harkabus. Následně ještě snížil Haas, ale to bylo z utkání vše. Coma si tak připsala druhé těsné vítězství za sebou, kdežto Elba DDM na body stále čeká.

SK Dubí vs. SHC Killers Litoměřice 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)

Utkání mezi Dubím a Litoměřice měli jeden společný ukazatel. Domácí SK totiž v každé třetině dokázalo vstřelit jednu branku a v celkovém součtu porazit soupeře 3:0. V první třetině se trefil Chytrý. Během prostředního dějství na něj navázal Grosse, pro kterého to byl premiérový zásah v dubských barvách. Tečku za zápasem udělal využitou početní převahou Koval. Utkání přineslo i hodně vyloučených a emocí na obou stranách.

Panthers Kadaň vs. HBC Dandy Malé Březno 2:1 (0:0, 2:1, 0:0)

Repríza finále v první třetině branku nenabídla. Gólový účet otevřel až těsně po změně stran domácí lídr Ondřej Tumpach. Následně se podařilo Dandy snížit, když Musila prostřelil Záruba. Devětadvacátá minuta přinesla zlomový moment celého mače, když Totha přelstil Hájek a vystřelil Kadani tříbodové vítězství. Dandy tak i ve druhém venkovním zápase v sezóně zůstalo bez bodů.

HSÚ Berani Ústí n/L vs. HBC Ještěři Ústí n/L 8:4 (2:1, 3:1, 3:2)

Derby dvou ambiciózních ústeckých celků přinesl program posledního kola. Skóre otevřel v desáté minutě domácí Uhlíř. Krátce po něm srovnal za Ještěrky krok Plzák. Ovšem radost z vyrovnání sebral za necelou minutu Stanislav Tauš. Ve druhé třetině se povedlo Beranům odskočit o další dvě branky, trefili se Patzelt a znovu Uhlíř. V šestadvacáté minutě přišlo snížení z hokejky Strnada, ovšem za dvě a půl minuty vrátil modrobílé do náskoku o tři branky Bandry. Po změně stran snížil hostující kapitán Kučera. Zřejmě zlomový moment přinesla čtyřicátá minuta utkání, kde v rozmezí 36 sekund padly tři branky, dvě do sítě Ještěrů. Za domácí skórovali Štoček a Patzelt, za hosty Plzák. Tečku za zápasem udělal v jedenačtyřicáté minutě domácí Arnold. Berani tak přetlačili svého soka v utkání bohatém na góly i vyloučení.

Tabulka 2. Liga - Čechy Sever
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
Panthers Kadaň
21 90:49 47
2.
SK Dubí
21 111:58 43
3.
HSÚ Berani Ústí...
21 92:51 41
4.
HBC Dandy Malé...
21 65:74 30
5.
HBC Ještěři...
21 69:72 28
6.
SHC Killers...
21 65:92 27
7.
Elba DDM Ústí nad...
21 59:97 19
8.
HBC Coma Team
21 61:119 17