2. liga

Dubí si ve 2. Lize zastřílelo, slaví i Berani, Kadaň a Dandy

Berani v ústeckém souboji přetlačili rezervu Elby DDM poměrem 5:2. V sobotu se urodila i vysoká výhra Dubí nad Comou. Panthers slaví cenné a vydřené dva body proti Litoměřícím. Dandy otočilo utkání proti Ještěrům. Jak se tabulka zamíchá po dalším víkendu?

HSÚ Berani Ústí n/L vs. Elba DDM Ústí n/L B 5:2 (1:0, 1:0, 3:2)

Na první branku zápasu čekala zhruba dvacítka diváků do závěru první třetiny, kdy využil přesilovku domácí Miroslav Štoček. V pětadvacáté minutě bylo na straně Beranů ještě veseleji, neboť do dvoubrankového trháku je poslal svou trefou Jaroslav Netušil. Třetí třetina nabídla rovných pět branek. Vše odstartovala branka domácího Arnolda, po něm se podruhé v zápase prosadil Netušil. Na počátku čtyřicáté minuty snížil Matyáš Čaloun. Netrvalo to dlouho a rozdíl ve skóre byl opět o čtyři zásahy, neboť podruhé se radoval i Miroslav Štoček. Tečku za celým ústeckým soubojem udělala přesilovková branka Matyáše Čalouna, pro kterého to byl rovněž druhý zásah v utkání.

SK Dubí vs. HBC Coma Team Ústí n/L 21:2 (2:1, 11:1, 8:0)

Skóre zápasu otevřel v páté minutě hostující Tuček. O minutu později srovnal krok dubský Jirava a na kraje deváté minuty dostal Dubí do vedení Kváš. Jak se později ukázalo, první perioda byla nejvyrovnanější. V dalším průběhu si totiž hráči Dubí otevřeli střelnici ve druhé části vsítili sokovi jedenáct branek a ve třetím dějství o tři méně. Brankový součet se tak zastavil na hrozivém skóre 21:2. Druhý gól Comy zaznamenal v polovině utkání Kremlík. Dubští si notně vylepšili individuální statistiky. Jakub Jirava, Marek Chytrý a Jan Jekal posbírali osm bodů, o bod méně nastřádali Grosse a Kváš. Coma tak zaznamenala nejhorší porážku za hodně dlouho dobu. Uvidíme, zda se z toho dokáže oklepat hned příští víkend.

Panthers Kadaň vs. SHC Killers Litoměřice 5:4pp (1:2, 2:1, 1:1 – 1:0)

Litoměřičtí Killers odskočili v sedmé minutě do dvoubrankového trháku. Do černého zamířili Krejza a Hubený. Do přestávky snížil domácí snajpr Adam Hájek. Po změně stran sice vrátil Litoměřicím vedení o dva góly Smolík, avšak Kadaň má Jiřího Paula. Ten dvěma přesnými zásahy srovnal krok a do třetí patnáctiminutovky se šlo za stavu 3:3. Panthers poprvé vedli v pětatřicáté minutě, kdy se podruhé trefil Adam Hájek. Killers ale nechtěli ztratit dobře rozehraný mač a pět minut před koncem poslal zápas do prodloužení Pechan. Z nastaveného času se odehrály přesně tři minuty a dvacet sekund, než ho rozsekl svým třetím gólem Jiří Paul. Kadaň tak získala druhý bod, byť hodně vydřený.

HBC Ještěři Ústí n/L vs. HBC Dandy Malé Březno 1:2 (1:0, 0:1, 0:1)

Hodně soubojové utkání bylo k vidění v Ústí nad Labem, kam dorazilo Dandy Malé Březno. Ještěři chtěli vrátit soupeři porážku z druhého kola. Dokonce začali i lépe a ve dvanácté minutě je poslal do vedení, trošku šťastnou střelou, Pechy. Dandy se podařilo ve druhé části srovnat, když z dorážky skóroval Miloš Hlinka. A byli to právě hosté, kteří v průběhu třetí části otočili vývoj. Landta překonal Drenčko. V závěru zkusila ještěří parta hru bez brankáře, avšak k vyrovnání nedošlo. Dandy tak slaví velice cenné vítězství.

Tabulka 2. Liga - Čechy Sever
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
Panthers Kadaň
21 90:49 47
2.
SK Dubí
21 111:58 43
3.
HSÚ Berani Ústí...
21 92:51 41
4.
HBC Dandy Malé...
21 65:74 30
5.
HBC Ještěři...
21 69:72 28
6.
SHC Killers...
21 65:92 27
7.
Elba DDM Ústí nad...
21 59:97 19
8.
HBC Coma Team
21 61:119 17