Regionální liga

Dubí nadále vládne, v ostatních zápasech vyhrávali domácí celky

Druhá nejvyšší soutěž v regionu přidala o uplynulém víkendu kompletní již desáté kolo. K vidění byly čtyři zajímavé souboje. Dubí je stále na čele tabulky, když si smlslo na Chlumci. Na druhé místo se vrátila Coma, avšak již teď má ztrátu osmi bodů, ale tříbodový náskok na Perlu.

SK Dubí vs. HSÚ SHC Warriors Chlumec 13:2 (4:0, 2:2, 7:0)

Kolo otevřel souboj lídra z Dubí s houževnatým celkem Chlumce. Dubští neponechali nic náhodě a od úvodu diktovali tempo a po třech minutách vedli o dvě branky. Ve zbytku prvního dějství navýšili své vedení ještě o další dva přesné zásahy. Až ve druhé části se povedlo Chlumeckým skórovat. A to dokonce dvakrát, jenže místo snížení to byla pouze úprava skóre, neboť lídr tabulky mířil v prostřední třetině do černého taktéž dvakrát. Posledních patnáct minut bylo jasně v režii party okolo kapitána Ruse. Eskáčko sedmi brankami připravilo Chlumeckým nepříjemný výsledek 13:2. Čtyřmi body do tabulky produktivity se na výhře podíleli Koval s Linhartem. Nejlepší střelec krajské ligy Kváš vstřelil hattrick a také navýšil svůj gólový zápis v letošním ročníku.

HBC Black&White Děčín vs. HBC Perla Řetenice M.L. 1983 6:2 (4:0, 1:2, 1:0)

Do Děčína přicestovala Perla, která nezachytila začátek zápasu a po zhruba dvou minutách prohrávala. Následně se domácím podařil přelom deváté a desáté minuty, kdy po brankách Vilikuse a Ryvoly (druhá v utkání) vedl Black&White tříbrankovým rozdílem. Perla v závěru třetiny dostala možnost přesilovky, ale zůstala nevyužitá, a tak Hampl zvýšil již na 4:0 pro domácí barvy. Začátek druhé části se ale vyvedl hostům, neboť Koudelka s Taušem snížili manko na dvoubrankový rozdíl. Půl minuty před koncem druhých patnácti minut zvýšil na 5:2 Čekan. Poslední slovo měl v polovině třetí třetiny Vilikus, jenž svou druhou brankou uzavřel utkání na konečný výsledek 6:2.

Wolves Chomutov vs. Elba DDM Ústí n. L. B 6:3 (2:0, 3:3, 1:0)

Na branku si diváci tohoto zajímavého střetnutí museli počkat pouze do třetí minuty, kdy se trefil Fencl. Po něm zvýšil na dvoubrankový rozdíl Karásek, jenž využil krásné nahrávky Malého. Po čtyřiceti sekundách ve druhé třetině přišlo snížení z hokejky Ropa. Wolves šli v jedenadvacáté minutě opět do dvoubrankového trháku, když přesilovku využil Svoboda. Jenže rychlá reakce Kocourka přinesla opět snížení. A tak si vzal slovo Michal Karásek jenž ve třiadvacáté minutě opět vrátil domácím náskok dvou tref. Pátou vlčí branku zaznamenal Dvořák. Třetinu uzavřela branka Zuny a Elba byla opět na dostřel, ztrácela dvě branky. Také šlo o využitou přesilovku. Tečku udělal pět minut před koncem svou druhou trefou Fencl.

HSÚ HBC Coma Team vs. HSÚ HBC Ješteři Ústí n. L. B 5:4 (0:1, 4:2, 1:1)

V neděli uzavřel kolo souboj Comy a rezervy Ještěrů, kteří do utkání vstoupili lépe a po pěti minutách se radovali z branky, trefil se Koev. Tento stav vydržel až do první sirény. Po změně stran vyrovnal Gottfried. A tentýž hráč v polovině zápasu převrátil vedení na stranu Coma Teamu. Jenže radost z vedoucí branky byla krátká, neboť za osm sekund srovnal Schwarzjirg. Sedmadvacátá minuta přinesla dvě branky domácích, konkrétně Harkabuse a hattrick kompletujícího Gottfrieda. Ještěrkám na odpověď opět stačilo pouze deset sekund, podruhé v utkání se prosadil Koev. Zkraje třetí periody vrátil Comě dvoubrankový náskok svou druhou trefou zkušený Tomáš Harkabus. V polovině dějství přišlo snížení z hole Davida Haase, jenž využil početní výhodu. I přes emotivní závěr se Ještěrkám získat minimálně bod za remízu nepovedlo, a tak Coma slaví velice cennou výhru.