Regionální liga

Finále Regionální ligy mezi Comou a Ještěry rozhodne pátý zápas, bronz slaví Pivoši

Souboj o zlato mezi Comou a Ještěry je po čtyřech zápasech vyrovnaný 2:2 a o vítězi musí rozhodnout až páté měření sil. Kdo získá titul, Coma či Ještěři? Z bronzových medailí se raduje celek Pivních Veteránů, který přehrál Perlu Řetenice.

HSÚ HBC Coma Team vs. HSÚ HBC Ještěři Ústí n/L B 1:4 (0:1, 1:2, 0:1)

Na první branku letošního finále jsme si museli počkat do čtrnácté minuty, kdy se prosadil hostující Tlapa. Ve dvacáté minutě upravil na dvoubrankový rozdíl Brož. Následně přišlo snížení z hokejky Jiřího Cíchy, ovšem ještě do přestávky vrátil Ještěrům dvougólové vedení Pechy. Vítěznou tečku udělal svým gólem z poloviny třetí části Miroslav Vinš. Ještěři tak porazili Comu a ujali se vedení v sérii.

HSÚ HBC Coma Team vs. HSÚ HBC Ještěři Ústí n/L B 7:2 (3:0, 2:0, 2:2)

O den později nastoupila Coma mnohem lépe. Již v deváté minutě otevřel skóre Trončinský. Krátce po něm skóroval Pavel Gottfried a ve čtrnácté minutě využil přesilovku Soukup. V polovině druhé části se prosadil Topol a podruhé v zápase Gottfried. V pětatřicáté minutě skórovali také Ještěři. Konkrétně Miroslav Straka, jenž využil početní výhodu. Náskok pěti branek vrátil Comě v devětatřicáté minutě Zahradník a následně se prosadil ještě zkušený Jiří Cícha. Tečku za druhým finále pak udělala branka Koeva ze závěru střetnutí. Po prvním víkendu byl stav finále vyrovnaný 1:1.

HSÚ HBC Ještěři Ústí n/L B vs. HSÚ HBC Coma Team 4:5pp (2:2, 1:0, 1:2 – 0:1)

Pouhá půl minutka stačila ještěřímu Ludvíku Schwarzjirgovi k otevření skóre třetího finále. Srovnání přinesla využitá přesilovka v osmé minutě, trefil se Topol. Početní výhodu využili i Ještěři a vrátili se do vedení zásluhou Vítka. O minutu později bylo opět vyrovnáno, skóroval Zahradník. V prostředním dějství padl jen jeden gól, a to z hokejky Ivana Kučery, opět v přesilové hře. Na začátku třetí části hrála Coma dvakrát početní výhodu o dva muže a pokaždé to dokázala zužitkovat. Do černého zamířili Zahradník a David Gottfried. V čase 42:22 poslal utkání do prodloužení domácí Vítězslav Brož. Z prodloužení se odehrálo něco málo přes šest minut, když vystřelil Comě výhru třetí brankou v zápase Zahradník, a opět se tak stalo v přesilovce po vyloučení Koeva.

HSÚ HBC Ještěři Ústí n/L B vs. HSÚ HBC Coma Team 6:1 (0:0, 2:1, 4:0)

První třetina čtvrtého finále branku nenabídla, a tak se muselo počkat do devatenácté minuty, kdy otevřel skóre Tomáš Reisenauer z Comy. Osudným se Comě stala sedmadvacátá minuty, kdy během padesáti sekund dvakrát kapitulovala po brankách Formánka a Hůjy. Větší drama odmítl probuzený střelec Patrik Koev, jež v polovině třetí části během necelých dvou minutek vstřelil hattrick a tři minuty před sirénou přidal pojistku na srovnání finálové série, kde o vítězi rozhodne zápas o vše. Kdo bude slavit titul? Coma nebo Ještěři?

Stav série HSÚ HBC Coma Team vs. HSÚ HBC Ještěři Ústí n/L B 2:2

Utkání o 3. místo

HSÚ Pivní Veteráni Ústí n/L vs. HBC Perla Řetenice M. L. 1983 9:3 (2:0, 3:1, 4:2)

V desáté minutě bronzového utkání otevřel skóre zkušený Jan Čaloun. Těsně před pauzou poslal Veterány do dvoubrankového náskoku Kašpar. Pivoši byli při chuti a i po změně stran navyšovali své vedení. Trefil se Zuna, Melicher a Kubík. Následně těsně před druhou pauzou snížil hostující kapitán Robert Belšan. Minutu po začátku třetí periody navýšil náskok Červinka. Časomíru v čase 33:33 zastavil Jan Kašpar a bylo to již 7:1. Následně Perla dokázala zkorigovat stav během pouhých sedmi sekund. Brankář Černý si vybral slabší chvilku, neboť ho překonali Špora s Pavlíčkem. Ve zbytku utkání se prosadil ještě Tomáš Prokop a tečku za mačem o bronz udělal svou druhou brankou Vojtěch Červinka. Pivní Veteráni tak druhý rok po sobě získali medaile. Po titulu v Oblastní lize berou nyní bronz z regionu.