Regionální liga

V prvních semifinálových duelech se radovala Coma a Ještěři

Semifinálové boje odstartovaly v Regionální lize. Skvěle do nich vykročily celky Coma Teamu a Ještěrů, kteří porazily své soupeře. Zda bude rozhodnutou v nejkratším možném termínu, či se série natáhnout. O tom nám napoví blížící se víkend, který přinese další dvě pokračování z každé série.

HSÚ HBC Coma Team vs. HBC Perla Řetenice M. L. 1983 7:0 (2:0, 2:0, 3:0)

Coma vstoupila do semifinále skvěle, byť menší počet hráčů Perly zkušeně odolával, přesto na konci první periody dvakrát kapituloval. Trefili se Budínský s Vyhlídalem. Na další branky si diváci museli počkat do poloviny střetnutí, kdy se prosadili Růžička a Topol. Zkraje třetí části vstřelil pátou branku Coma Teamu Bartoň. Perla bohužel inkasovala ještě dvakrát a opět na konci třetiny. V posledních dvou minutách se prosadili Navarra a podruhé v zápase Vít Budínský. Coma tak vyhrála první semifinále hladce 7:0.

Průběžný stav série: HSÚ HBC Coma Team vs. HBC Perla Řetenice M. L. 1983 1:0

HSÚ HBC Ještěři Ústí n/L B vs. HSÚ Pivní Veteráni Ústí n/L 6:4 (1:1, 2:2, 3:1)

Střelecký účet otevřel ve dvanácté minutě domácí Patrik Koev. Na jeho trefu ještě před pauzou zareagoval Jan Melicher a bylo srovnáno. Zkraje šestadvacáté minuty vrátil Ještěrům vedení Kočí, ovšem pouhých 23 sekund poté opět srovnal krok Matyáš Čaloun, jenž využil přesilovku. V čase 27:30 poslal Ještěrky potřetí do vedení Ivan Kučera ale i na jeho trefu našli Pivoši odpověď. O minutu později vyrovnal na průběžných 3:3 Jan Čaloun. Na začátku třetího dějství vrátil domácím náskok Petružálek. Ve čtyřicáté minutě využil přesilovku Řezábek zelenočerný celek poprvé vedl o dva góly, což se ukázalo jako klíčové. Zkušený Jan Hanuš o minutu později už pouze snížil. Čtyřiapadesát sekund před koncem trefil prázdnou klec Pivošů Vinš a pečetil tak výhru Ještěrů v úvodním semifinále.

Průběžný stav série: HSÚ HBC Ještěři Ústí n/L B vs. HSÚ Pivní Veteráni Ústí n/L 1:0