Regionální liga

Finále Regionální ligy obstará Coma Team a celek Ještěrů

Semifinálové boje jsou minulostí. V nejkratším možném termínu zvládly své série celky HSÚ HBC Coma Team a HSÚ HBC Ještěři Ústí nad Labem B. Oba soupeři se tak od následujícího víkendu poperou o zlato v Regionální lize.

HSÚ HBC Coma Team vs. HBC Perla Řetenice M. L. 1983 6:2 (1:0, 4:2, 1:0)

Brankový účet druhého semifinále otevřel v páté minutě domácí Jan Trončinský. Další branky padly ve druhé části. Nejprve poslal Comu do dvoubrankového náskoku Zahradník, na což reagoval hostující Pavlíček. Přesně o tři minuty později vrátil Comě vedení o dvě trefy Tuček. V šestadvacáté minutě opět snížil řetenický Pavlíček, avšak to bylo ze strany Perly vše. Ještě do druhé pauzy dvakrát inkasovala v devětadvacáté minutě. Trefil se Gottfried a podruhé Zahradník. Právě třiatřicetiletý hráč Comy uzavřel zkraje třetí třetiny hattrick a uzavřel druhé semifinále, jež Coma ovládla poměrem 6:2.

HBC Perla Řetenice M. L. 1983 vs. HSÚ HBC Coma Team 0:9 (0:2, 0:4, 0:3)

O den později nastoupily Řetenice pouze v pěti mužích a statečně vzdorovaly velké převaze Comy. Bezbrankový stav vydržel do jedenácté minuty, kdy se trefil Bartoň a krátce před první sirénou Miroslav Růžička. Ve druhé třetině přidal další semifinálový gól Zahradník. O minutu později se radoval Cícha a na přelomu pětadvacáté a šestadvacáté minuty upravil na průběžných 0:6 Růžička a Kincl. Coma byla při chuti a na počátku třetího dějství vsítila další dvě branky. Na své účty si je připsala dvojice Reisenauer a Budínský. Tečku za zápasem i celou semifinálovou sérií udělal v polovině třetí třetiny svým gólem Ivan Tuček. Coma tak zvládla roli favorita a v nejkratším možném termínu postoupila do bitvy o zlato.

Konečný stav série HSÚ HBC Coma Team vs. HBC Perla Řetenice M. L. 1983 3:0

HSÚ HBC Ještěři Ústí n/L B vs. HSÚ Pivní Veteráni Ústí n/L 5:4 (1:0, 1:3, 3:1)

Mnohem vyrovnanější souboje přinesla druhá série. Ještěři začali druhé semíčko lépe a díky brance Koeva vedli od čtvrté minuty 1:0. V jedenadvacáté minutě srovnal krok v přesilovce Neumann. Ve čtyřiadvacáté minutě vrátil Ještěrům vedení Petružálek. Na tento gól našel za dvě minuty odpověď Giesel. A chvíli před koncem třetiny i Martin Černý. Veteráni tak obrátili stav zápasu ve svůj prospěch. Když v čase 34:09 vstřelil svou druhou branku Giesel, tak vedli Pivoši již o dvě trefy. Jenže radost trvala jen krátce, neboť za pár sekund snížil Rechtorik a ve čtyřicáté minutě srovnal v přesilovce Kučera. Utkání plné zvratů dokonal v čase 40:46 Patrik Koev, jenž svou druhou trefou vystřelil Ještěrům před nedělním pokračováním mečbol.

HSÚ Pivní Veteráni Ústí n/L vs. HSÚ HBC Ještěři Ústí n/L B 3:5 (0:0, 1:3, 2:2)

Po bezbrankové první periodě začaly branky padat až v polovině té druhé. Utkání otevřel tentýž hráč co v sobotu, Patrik Koev. Následně vyrovnal domácí Kubík. Přelom sedmadvacáté a osmadvacáté minuty přinesl dvě ještěří trefy. Do listiny střelců se zapsala dvojice Hůja a Schwarzjirg. Zkraje třetí třetiny snížil Giesel, avšak srovnání stavu nepřišlo, a tak trestal zelenočerný celek. V sedmatřicáté minutě se prosadil Koev a v čase 40:00 Ivan Kučera. Veteráni již zvládli pouze upravit skóre v poslední minutě díky využité přesilovce, do černého zamířil přesně Jakub Černý. Ještěři tak vyhráli celou vyrovnanou sérii a mohou se těšit na finále proti Comě.

Konečný stav série HSÚ HBC Ještěři Ústí n/L B vs. HSÚ Pivní Veteráni Ústí n/L 3:0