Regionální liga

Shrnutí podzimní části v Regionální lize

Druhá nejvyšší soutěž regionu má za sebou odehranou skoro celou podzimní část, většina týmů má odehráno 10 zápasů. Jak se jim na podzim dařilo, na to se zaměříme v článku. U některých týmů i s hodnocením jejich vedoucích.

1. místo - SK Dubí - 31 bodů

Tabulce vládne poměrně suverénně SK Dubí, když jediné body ztratilo po porážce v prodloužení s Comou. Eskáčko vstřelilo nejvíce gólů a zároveň jich taky nejméně dostalo. Útok táhnou hlavně Kváš, Jejkal a Koval. Především první jmenovaný má fazónu jako hrom, za devět zápasů se mu podařilo nastřílet 27 gólů, druhý nejlepší střelec ligy Jakub Koval jich vstřelil 14.

Martin Rus: „Podzim nelze hodnotit jinak než pozitivně, ztratili jsme pouze dva body a vedeme tabulku s poměrně velkým náskokem. Dařilo se nám hlavně střelecky, především díky Mílovi Kvášovi, který si s obranami soupeřů dělá, co chce. Docházku máme jako tradičně dobrou, spolupráce s béčkem funguje a někteří hráči nás doplňují i v áčku. Takže hlavně aby toto všechno fungovalo i na jaře a abychom měli vůbec možnost sezónu dohrát.“

2. místo - HBC Coma Team - 20 bodů

Roli favorita potvrzuje jako již tradičně Coma. Ta jediná dokázala obrat o body Dubí. Pokud se v Comě podaří na jaře zlepšit docházku některých hráčů, určitě jí můžeme považovat za největšího favorita soutěže. Produktivitě týmu vládne David Gottfried, další hráči na něj mají bodový odstup.

Marek Vrba: „Podzimní část nám umožnila odehrát 10 utkání, ze kterých jsme vydolovali 20 bodů a přezimujeme na 2. místě tabulky za suverénním Dubím. Myslím, že 2. místo reálně ukazuje naše možnosti v tuto chvíli. Prohráli jsme celkem 3 utkání (2x s Perlou a trošku překvapivě s Děčínem), na druhou stranu jsme dokázali skolit v prodloužení lídra soutěže. Takže asi můžeme být celkem spokojení, i když by to mohlo být i lepší. Ale vzhledem k tomu, jak se nám nedaří úplně ideálně chodit ve větším počtu hráčů, tak je to vlastně ještě umístění výborné. Musíme na jaře zapracovat na lepší docházce a pak si myslím, že budeme opět atakovat nejvyšší příčku."

3. místo - HBC Perla Řetenice M. L. 1983 - 17 bodů

Perle se dvakrát podařilo porazit Comu, naopak někde body ztratila zbytečně. Zatím to tedy stačí na třetí místo, což před jarní částí není vůbec špatná pozice. V útoku se můžou Řeteničtí spolehnout na gólové příspěvky trojce Netušil, Patzelt, Tauš S. V brance vše střeží dle čísel nejlepší gólman soutěže Míra Tyl. Perle se však také podařilo přivést Michala Vaníčka, bývalou oporu teplického Ronda.

Robert Belšan: „Na podzim jsme odehráli 10 zápasů a z toho jen 5 vyhráli. Pro nás je to málo. Mrzí především ztráty z Chomutova a Děčína. Jinak zase máme plný počet ze soubojů se silnou Comou, takže 3. místo je fajn. Věříme, že letošní sezona se konečně dohraje a my vše naladíme na jarní play-off. Samozřejmě nás trápí docházka, kdy nás drží kluci na střídavé starty z Beranů. Snad účast kmenových hráčů Perly zlepšíme a budeme předvádět solidní výkony.“

4. místo - Wolves Chomutov - 15 bodů

Vlci přezimují na čtvrtém místě, což je asi umístění kde se parta okolo Marcela Holla chtěla pohybovat. Když nebudeme brát dorostence v Elbě B, tak mají Wolves nejmladší kádr v lize a občas je to na výsledcích znát. Někdy jsou to nevyrovnané výsledky a zbytečné fauly a emoce, Wolves nasbírali nejvíce trestných minut, ale naopak jejich běhavá hra a napadání dělá problémy nejednomu soupeři. V produktivitě vyloženě nikdo nevyniká, Vlci sázejí spíše na týmové pojetí.

5. místo - HBC Black&White Děčín - 13 bodů

Dečín předváděl na podzim nevyrovnané výsledky, dokázal porazit Comu i Perlu, ale naopak prohrát i s Elbou B. Jako skoro u všech týmů výsledky Děčína ovlivňuje docházka, když se sejdou všechny opory, můžou být Černobílí postrachem favoritů. Děčín je již jako skoro tradičně nejslušnějším týmem soutěže, když si připsal pouze 34 trestných minut.

Petr Huk: „Pro B&W to byla sezona jak na houpačce. Na začátku se moc nebodovalo a sestava byla často lepená. Pak ale přišel zlom a jeden dobrý výsledek za druhým. Dřívější konec je pro nás mínus, protože byla forma jak hrom, ale rozhodli jsme se netrhat partu kvůli dvěma zápasům a vyčkat co přinese jaro.“

6. místo - HSÚ HBC Ještěři Ústí nad Labem ''B'' - 9 bodů

Ještěři se posunuli o ligu výše a začátek sezóny neměli vůbec povedený, jestli to bylo podceněním soupeřů nebo tím že to půjde samo jako v oblastce, to musí vědět sami Ještěři. V druhé polovině soutěže už přišlo zlepšení a nakonec to stačilo na šesté místo. V play-off budou určitě Ještěři nepříjemným soupeřem, i díky možné výpomoci hráčů z A týmu. Produktivitě vládne Patrik Koev, v bráně se protočili již čtyři brankáři.

Ludvík Schwarzjirg: „Postavení našeho týmu v tabulce po podzimní části není žádná hitparáda, získali jsme jen 9 bodů z 27, které ležely na hřišti. Nepovedl se nám začátek soutěže, z úvodních pěti zápasů jsme vyhráli jen jednou. Byť byly některé porážky těsné, je třeba přiznat, že jsme na hřišti občas vypadali jak parta kluků, co si to jde „pinknout“ někam za panelák. Hráli jsme to jak loňský rok v Oblastní lize a soupeři nám vysvětlili, že takhle teda ne. Zbylé 4 zápasy byly z našeho pohledu lepší herně i výsledkově, přičemž poslední dva už vypadaly zhruba tak, jak bychom chtěli dál hrát. Náš cíl pro jaro je jasný, postupně se zlepšovat, posbírat co nejvíc bodů a v play-off nehrát druhé housle. V závěru jsme několik zápasů neodehráli (stejně jako naše Áčko) z důvodu vydaných nařízení. Nechtěli jsme se dělit na ty, kteří smí a na ty, kteří nesmí hrát. Věříme, že se jarní část sezóny odehraje bez podobných opatření a hokejbalem se budeme moct bavit všichni a ne řešit, jestli takhle chceme nebo nechceme dál hrát.“

7. místo - Elba DDM Ústí nad Labem ''B'' - 9 bodů

Za Elbu B nastupují především dorostenci, doplnění několika kmenovými hráč Elby. Mladící se neprezentují vůbec špatnými výkony, několika týmům z čela tabulky zle zatápěli celý zápas a favorité si uzmuli body až po velkém boji. Pro všechny soupeře je nepříjemná jejich běhavost, na druhou stranu týmu chybí zkušenosti, což bylo v některých zápasech vidět. Ale s tím do toho určitě v Elbě šli, hlavně ať se mladí otrkají mezi dospělými.

Václav Jirkovský: „Začátek sezony nám vyšel dobře. Přesto, že jsme úvodní duely prohráli, herně to špatné nebylo a hodně týmu jsme překvapili svojí houževnatostí a bojovností. Bohužel nezkušenost s mužskou soutěží si vybírala daň. To se s týmem táhlo po celý podzim. Strašně jsme se nadřeli na gólové šance, a když už jsme si je vypracovali, potřebovali jsme jich mnoho ke vstřelení branky. V tom vidím problém číslo jedna a hlavní rozdíl naší hry oproti ostatním týmům. Nedá se říci, že by se kluci nesnažili. Jelikož i já jsem v minulosti odehrál mnoho zápasů jako hráč a vím, co se hráčům honí v hlavách během utkání, nebo po něm, které odmakali, ale přesto, prohráli. Těch zápasů bylo v podzimní části vice než dost (hlavně ten poslední s Dubím), tak tam vidím problém číslo dvě. Musím zde také vyzdvihnout lehkou spolupráci s naší juniorkou, kdy k nám občas zaskakovali někteří hráči, když nás bylo nedostatek do počtu. Tým jako takový tvoří dobrou partu, která pokud se se bude chtít ponaučit z podzimních chyb, může na jaře překvapit.“

8. místo - HSÚ Warriors Chlumec - 6 bodů

Tabulku uzavírá Chlumec, který se stejně jako rezerva Ještěrů posunul o ligu výše. Tým nastřílel nejméně gólů a také jich nejvíce dostal. Chlumec zdobí dobrá docházka na zápasy, ale bodů se z toho podařilo urvat pouze šest. Odstup na šesté místo, které zaručuje play-off, však není velký a to je určitě i cíl chlumeckých, zkusit urvat play-off.

Vladislav Trnka: „Podzimní dosavadní část v nové vzniklé soutěži byla pro náš tým dosud velkou neznámou. Musím uznat, že to byla pro tým Warriors výzva, s kterou jsme se poprali a hodláme dále poprat. Během podzimu se nám některé zápasy povedly lépe, některé méně, proti většině týmů kromě Dubí, které je kvalitou ještě o něco výše, jsme s většinou týmu sehráli vyrovnané partie, ale rozhodovala útočná fáze ve které je zatím náš kámen úrazu, nestřílíme hodně gólů. Jinak se tým ustálil a upevnil. Chtěl bych za proběhlý podzim všem hráčům poděkovat.“