Regionální liga

Jaké budou dvojice pro play-off? Ty v krajské lize určí až poslední hrací víkend!

O postupujících do play-off je před posledním kolem jasno, ovšem o dvojicích pro čtvrtfinálové série nikoliv. Vše rozlouskne poslední hrací víkend. Pojďme si shrnout co se událo na našich hřištích od Velikonoc a o co se ještě bude o víkendu hrát!

O velikonočním víkendu se sehrála trojice utkání. V sobotu 16. dubna porazil jasně Děčín na domácím hřišti chomutovské Vlky. Konečný výsledek hovoří jasnou řečí, Black&White zvítězil 12:6. Nejednalo se tedy o utkání brankářů.

Ten den dokázala rezerva Ještěrů přehrát Comu poměrem 5:2. Za zmínku stojí, že pátý gól zelenočerného souboru vstřelil brankář Aleš Homolka! Ještěři nastoupili o den později k utkání proti Black&White Děčín a už se jim vedlo o poznání méně, neboť soupeři podlehli 5:7.

Minulý víkend si hráči Coma Teamu spravili chuť, když ve vyrovnaném střetnutí přehráli lídra tabulky z Dubí poměrem 6:4. Výhru Comy řídila trojka Růžička, Macek a Kale Costa. Na straně Dubí vylepšil své sezónní statistiky produktivní Kváš, jenž vsítil hattrick.

Děčínští pokračují ve sbírce bodů. V domácím prostředí si vyšlápli na mladý tým Elby. O osudu celého mače rozhodla druhá třetina, kterou Děčín vyhrál 4:0. Díky této výhře si parta okolo Petra Huka zajistila účast v play-off.

To samé si chtěli pohlídat hráči Wolves, kterým se předchozí zápasy nevyvedly. Soupeřem jim byl nepříjemný Chlumec. V polovině první periody se Chomutovu povedlo dostat do dvoubrankového vedení, které následně snížil Kotlář. Stejný počet branek padl i v prostředním dějství. Ve třetí třetině Warriors pouze snížili ale vyrovnat se jim již nepovedlo. Wolves díky této výhře mají jisté play-off, první v historii klubu.

Perla o posledním víkendu hostila rezervu Ještěrů. Do utkání hráči Maple Leafs nastoupili pouze v sedmi hráči do pole a na soupeře to nestačilo a byla z toho vysoká porážka 2:10. Na rovných sedmi brankách zelenočerných se podílel mladík Milan Jelen. Čtyři branky a dvě nahrávky si připsal Patrik Koev. Ještěří parta si tímto ziskem zajistila místenku v první čtyřce, takže výhodu domácího prostředí pro úvod čtvrtfinále.

O co se hraje?

Dubí již má dohráno. Poslední kolo s Ještěři „B“ bylo kontumováno v jejich prospěch. Dlouhodobou část tedy ovládlo eskáčko ziskem 58 bodů. Ještěři jsou čtvrtí a o toto postavení s největší pravděpodobností nepřijdou.

Coma je momentálně druhá s náskokem tří bodů na Perlu. Coma stačí v zápase s Děčínem získat bod případně díky ztrátě Perly v posledním kole uhájí druhý flek a půjde rovnou do semifinále. Perla musí naplno bodovat v Chomutově a čekat na zaváhaní Comy. Wolves se již na čtvrté místo tabulky nedostanou. To by chomutovský celek musel v posledním kole vyhrát o více jak padesát gólů, což je nereálné. Mohou si ale díky výhře upevnit páté místo. V případě porážky je tu ještě možnost, že je přeskočí Black&White Děčín. Ten by ale v posledním nedělním zápase musel porazit Comu.

Rezerva Elby je na sedmé příčce s dostatečným náskokem na poslední Chlumec, ovšem se čtyřbodovou ztrátou na Děčín. V posledním kole se právě tyto dva celky utkají ve vzájemném souboji. Nuže, jasno o tom, kdo koho vyzve v letošním play-off Regionální ligy bude až v neděli večer. Zamotá se to nějak nebo tabulka zůstane beze změny? Uvidíme…