Regionální liga

V prvním čtvrtfinále vítězily domácí celky, bude v sobotu jasno o semifinalistech?

Perla si v prvním čtvrtfinále poradila jednoznačně se šesticí hráčů Děčína, kdy ji za výhrou táhla beraní lajna. Coma se nadřela na výhru proti rezervě Elby DDM, kdy o výhře rozhodla až v poslední minutě. Wolves začali proti Ještěrům lépe, ale s jednou brankou se vyhrát nedá.

HBC Perla Řetenice M.L. vs. HBC Black&White Děčín 8:2 (2:0, 3:0, 3:2)

Skóre zápasu otevřel František Volnar a čtyři minuty po něm navýšil vedení Petr Koudelka. Od druhé třetiny začala úřadovat beraní lajna ve službách Perly. Hattrick a tři nahrávky zaznamenal Martin Patzelt. Pozadu nezůstala ani dvojice Tauš – Netušil. Perla díky této pomoci ovládla první čtvrtfinále jasně 8:2. Bojující Děčín, který do Ústí dorazil v šesti lidech, skóroval v závěru utkání, kdy mířil do černého Hampl a Tafi. Uvidíme, co přinese sobotní odveta v Děčíně, zda Perla urve druhou výhru a postup mezi nejlepší čtyřku.

HSÚ HBC Coma Team vs. Elba DDM Ústí n/L B 6:5 (2:0, 0:1, 4:4)

První branku střetnutí v desáté minutě připravil rodinný klan Harkabusů. Do černého mířil nejmladší Matěj, jenž využil spolupráce bráchy a táty. Právě druhý z bratrů Tomáš navýšil vedení Comy ve třinácté minutě v oslabení. Druhá třetina vyšla gólově Elbě DDM, jenž díky zásahu Michajličenka v přesilovce snížila na jednobrankový rozdíl. Poslední patnáctiminutovka přinesla gólové hody. Na obou stranách padlo po čtyřech brankách. Za Comu se trefili postupně Tuček, Macek a Kincl a zdálo se být hotovo. Jenže rezerva Elby DDM se zvedla a po dvou trefách Kohouta a jedné trefy Zuny vyrovnával ve 42. minutě Vacek na průběžných 5:5. Opět se to Elbě povedlo v přesilovce. Myšlenky na prodloužení odvál pouhých 52 sekund před sirénou svou druhou brankou v zápase Tomáš Harkabus a Coma tak po prvním mači vede v sérii 1:0.

HSÚ HBC Ještěři Ústí n/L B vs. Wolves Chomutov 3:1 (1:1, 1:0, 1:0)

Skóre prvního čtvrtfinále otevřel ve čtrnácté minutě obránce Radek Veselý. Stejně jako v případě béčka, tak radost z branky vydržela pouze 18 sekund, než srovnal Vítko. V pětadvacáté minutě otočil zápas na stranu Ještěrů Patrik Koev, jenž trefil míček ze vzduchu. To se stane jednou za sezónu či možná kariéru. Veškeré šance vlčí party končily na brankáři Homolkovi. Dvoubrankový náskok dal Ještěrům zkraje třetího dějství David Haas. To byla také gólová tečka za utkáním. V samotném závěru došlo na potyčku. Nyní se série přesouvá do Chomutova. Bude po sobotě jasno? Nebo se vrátíme k rozhodujícímu zápasu do krajské metropole?