Regionální liga

Že mi to tam napadalo, je jen bonus, říká po pětigólovém představení v prvním zápase Matěj Harkabus

V prvním kole Regionální ligy , ve kterém Coma Team přehrál Ještěry z Ústí nad Labem 8:3, se rozdílovým hráčem stal mladý útočník Matěj Harkabus, který v prvním utkání sezony nastřílel hned 5 branek. Ze druhého zápasu odešel bez bodu, necháme se tak překvapit, jak se mu bude dále dařit.

Matěji, první zápas sezony a hned 5 gólů, co stálo za Vaším skvělým výkonem?

Já si myslím, že celkově to byl dobrý výkon od všech. Soupeře jsme moc k ničemu nepouštěli, až na pár nebezpečných výpadů, jinak si myslím, že to bylo z naší strany dobré utkání, a to že mi to tam takhle napadalo, to už je jenom bonus.

Na překonání loňského počtu vstřelených branek Vám stačil jeden zápas, změnil jste tak rapidně letní přípravu, nebo svou produktivitu přičítáte tomu, že jste zase o rok zkušenější?

Tak minulý rok jsem toho moc neodehrál, hrál jsem až většinu části v play off, ale máte pravdu. Měl jsem rapidně změněnou letní přípravu a byla hodně kvalitní, takže si myslím, že i tohle tomu hodně pomohlo a bude pomáhat. A zkušený jsem tak napůl, v týmu máme o hodně větší veterány.

Kromě hokejbalu hrajete také hokej za univerzitní tým HC North Wings, jak to zvládáte skloubit se studiem?

No co si budeme, občas to není zrovna nejjednodušší, protože taky nejsem vždycky pilný student… Ale tak zvládnout se to nějak dá a hlavně to nikdo za mě neudělá.

Pojďme zpět k hokejbalu. V loňském roce jste s Comou oslavili v regionální lize titul, změnil se váš tým nějak výrazněji oproti minulé sezoně a jaké ambice máte nyní?

Tým se nezměnil skoro vůbec. Ano, pár lidí přibylo, ale ve finále jsme taková větší rodina a tváře se tam moc nemění. Vedení si na tom zakládá a tak by to mělo být. A ambice jsou jasné, titul, a přes to nejede vlak.