2. liga

Dubí pokračuje ve 2. Lize na jaře vítězně

Během uplynulého víkendu byl k vidění pouze jeden zápas, a to vinou odloženého zápasu Dragons s Berany. Akčoliv některé týmy ještě do jarní části nezasáhly, nedělní soupeři se zapojili již do druhého utkání.

SK Dubí vs. HBC Dandy Malé Březno 4:1 (1:0, 2:0, 1:1)

Hosté z Malého Března určitě nedorazili do krajského města bez ambic, o čemž svědčí i dvě extraligové posily Tomáš Chyba a Jaromír Markytán. Do zápasu vstoupilo lépe Dubí a od začátku zaměstnávalo brankáře Svobodu. Tlak vyústil v přesilové hry, které sice zůstaly bez využití, ale v pokračujícím tlaku otevřel skóre skrytou střelou od modré Martin Rus. Další šance v první třetině již využity nebyly, obraz hry zůstával stále stejný. Ve druhé třetině se dvakrát opakovala stejná situace. Hostující tým nevyužil přesilovku a Dubí krátce po vypršení svého oslabení díky důrazu na brankovišti dvakrát dokázalo skórovat. Branka na 3:0 byla první využitou přesilovkou zápasu. Tříbrankový rozdíl a celkem jasný obraz hry nenasvědčoval žádnému dramatu, avšak hned v prvním střídání utekl domácí obraně Tomáš Chyba a rychlou kličkou dokázal překonat Sobotku. Dubí tento scénář zaskočil a hosté se mnohem více dostávali do hry. Po dalších třech minutách mohl Chyba přidat další branku, když po faulu Waltera dostal možnost trestného střílení. Sobotka v brance však situaci ustál a držel svému týmu náskok. Třetí třetina byla více kouskována fauly a osobními tresty a hra trochu ztratila tempo. Drama se nakonec nekonalo, protože Ondřej Černý dokázal využít druhou přesilovou hru v zápase a dal svému týmu klid. Hostům se nedá upřít snaha, zejména Svoboda v brance podával neskutečný výkon, ale na body z krajské metropole to nestačilo. Dubí tak zůstává na jaře stoprocentní, naopak Dandy po prohře s Elbou a Dubím na první jarní body čeká.

Zhodnocení zápasu:

Martin Rus (SK Dubí): „Zápas s Dandy jsme měli celý pod kontrolou, hosté hrozili pouze z brejků. Vytvořili jsme si několik vynikajících šancí, ale bohužel skoro všechny vychytal výborný Svoboda v brance hostí. Proto jsme také vedli po dvou třetinách pouze 3:0. Ale místo toho, abychom zápas v klidu dohráli, tak jsme hned v prvním střídání třetí třetiny inkasovali gól na 1:3. Poté se však prosadil poprvé v dresu Dubí Ondra Černý a dal výsledku konečnou podobu 4:1."

Hvězdy zápasu:

Dominik Svoboda (HBC Dandy Malé Březno) - 43 zásahů

Martin Rus (SK Dubí) - 1+1

Marek Chytrý (SK Dubí) - 0+2

Tabulka 2. Liga - Čechy Sever
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
Panthers Kadaň
21 90:49 47
2.
SK Dubí
21 111:58 43
3.
HSÚ Berani Ústí...
21 92:51 41
4.
HBC Dandy Malé...
21 65:74 30
5.
HBC Ještěři...
21 69:72 28
6.
SHC Killers...
21 65:92 27
7.
Elba DDM Ústí nad...
21 59:97 19
8.
HBC Coma Team
21 61:119 17