2. liga

Ondřej Tumpach přiblížil vize a novinky v klubu Panthers Kadaň

Panteři patří už mezi tradiční celky 2. Ligy a v letošní sezóně se zapojili i do soutěže Ligy žen. A co mládež? Tak na tuto otázku jsme se také zeptali. Kadanští hráči odehrávají domácí zápasy již na svém hřišti, kde proběhla rekonstrukce povrchu a vylepšení zázemí.

V letošní sezoně zatím patří týmu Panthers Kadaň třetí příčka v nejvyšší regionální soutěži, jak jste po podzimní části spokojeni?

Třetí místo po podzimní části bereme, v nějakých zápasech jsme bohužel ztratili zbytečně body, ale docházka na zápasy je zatím docela přijatelná a tak panuje spíš spokojenost.

Již pravidelně hrajete domácí zápasy na svém městském hřišti, co se změnilo, že tomu tak dříve nebylo? Jste se hřištěm spokojeni, nebo jste raději dojížděli do Chomutova?

Na hřišti v Kadani už máme plastový povrch, povrch asfaltový už byl ve špatném stavu a na kvalitě hry to bylo znát, a tak jsme raději jezdili do Chomutova, zároveň proběhla úprava šaten. Určitě jsme rádi, že můžeme hrát doma a za to děkujeme městu Kadaň.


Ve statistikách 2. Ligy zatím okupujete skoro všechna individuální kanadská bodování. Ondřej Tumpach (17+15) patří k nejproduktivnějšímu a zároveň nejlepšímu střelci, dále pak Jiří Paul (11+17) je smetánkou mezi nahrávači. Zdá se, že to celkem lepí?

Co se týče individuálních statistik, máme dost hráčů v top 10, ale je to teprve půlka soutěže, doufáme, že to bude lepit dál a hlavně, že se bude dařit týmu a budeme bodovat i jako tým.

Jaké jsou cíle pro letošní sezónu? V minulém ročníku jste byli po základní části na třetím místě a v play-off jste ve čtvrtfinále přešli přes SHC Killers Litoměřice, ale v semifinále Vaše počínání ukončili HSÚ Berani Ústí nad Labem. Jsou Vaše letošní cíle právě finále?

Určitě bychom si rádi finále zahráli, ale konkurence je vysoká. Cíle po základní části máme jasné, zkusit udělat první nebo druhé místo a jít rovnou do semifinále a začínat doma, Dubí se zatím na jaře daří, a tak to nebude nic jednoduchého.

Nelze se nezeptat i na Ligu žen, kde jste v letošní sezoně nováčci a hned z toho je průběžné druhé místo, když se nacházíte za HBC Prachatice. Jak vůbec vznikla myšlenka, že nakouknete i do světa ženského hokejbalu?

S myšlenkou ženského hokejbalu přišly holky, Aneta Lédlová, Janna Lédlová a Markéta Šupíková a my jsme si řekli, proč ne, dosud jsme měli jen tým můžů a tak jsme rádi, že jsme mohli rozšířit naše řady.


Když se podíváme na kadaňskou soupisku Ligy žen, tak tam můžeme najít například jména jako Aneta Lédlová, Barbora Patočková, Karolína Kosinová, ale i další. To jsou všechno známá jména, ať už na hokejbalové, tak i hokejové scéně. Byla s holkami těžká domluva? Jak se je podařilo zlákat?

Nevím, jak moc těžká domluva byla, všechny věci, co se týkají hráček, má na starost právě Aneta Lédlová. Holky mají cíle jen ty nejvyšší, a tak podle toho vypadá i naše soupiska.

Máte nějaké plány v budoucnu s mládeží? Přeci jen se postupně hokejbalově rozrůstáte, tak toto se nabízí i jako další myšlenka rozvoje klubu.

Mládež v plánu máme a začneme nejspíš s těmi nejmenšími, teď už máme nějaké zázemí v Kadani, a tak se to budeme snažit rozjet. Otázkou zůstává, zda dokážeme sehnat dostatek dětí, ale věříme, že co nejdřív se rozrosteme ještě víc.

Tabulka 2. Liga - Čechy Sever
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
Panthers Kadaň
21 90:49 47
2.
SK Dubí
21 111:58 43
3.
HSÚ Berani Ústí...
21 92:51 41
4.
HBC Dandy Malé...
21 65:74 30
5.
HBC Ještěři...
21 69:72 28
6.
SHC Killers...
21 65:92 27
7.
Elba DDM Ústí nad...
21 59:97 19
8.
HBC Coma Team
21 61:119 17