2. liga

Rezerva Elby DDM přetlačila ve 2. Lize houževnaté Litoměřice

Díky dalšímu odloženému zápasu Dragons, kteří odstoupili z celé soutěže, nabídl uplynulý víkend pouze dva zápasy. Ke své výhře nakročila dobře Kadaň už od první třetiny a výhru si pojistila v závěru. Těsný jednobrankový náskok se podařilo uhájit Elbě DDM B, která zvítězila nad Litoměřicemi.

SC Dragons Ústí nad Labem vs. SK Dubí 0:5 (kontumace)

Tým SC Dragons Ústí nad Labem odstoupil ze 2. Ligy - Čechy Sever.

HBC Dandy Malé Březno vs. Panthers Kadaň 3:6 (1:4, 2:0, 0:2)

Dandy se pokusilo zastavit sérii jarních proher, ale ani tentokrát se to nepodařilo. Hostující Kadaň položila základ k úspěchu hned v první třetině, kterou ovládla v poměru 1:4. Zazářil především Josef Rác, kterému se podařilo hned v prvních patnácti minutách zaznamenat čtyři kanadské body. Domácí tým nesložil zbraně a díky dvougólové druhé třetině se dostal na dostřel. Kadaň ale hned na začátku třetí třetiny odskočila a v závěru ještě pojistila svou výhru 3:6.

Elba DDM Ústí nad Labem B vs. SHC Killers Litoměřice 2:1 (2:0, 0:1, 0:0)

Mnohem vyrovnanější duel se odehrál v Ústí nad Labem, kam zavítaly litoměřické kosatky. První třetina patřila domácímu týmu, který do utkání doslova vletěl a na konci druhé minuty skóroval dalekonosnou střelou Aleš Zuna. Hosté mohli odpovědět z přesilové hry, která ale zůstala nevyužitá a domácí tým trestal. Více prostoru v mezikruží dostal opět domácí Zuna a navýšil náskok Elby. V první třetině se skóre už nezměnilo, ani jeden z brankářů míček za svá záda nepustil. Od druhé třetiny byla hra mnohem vyrovnanější a bojovnější. Litoměřice po polovině druhého dějství dostaly možnost přesilové hry a střelou po vhazování se prosadil Milan Šimek. Stejný hráč mohl i vyrovnat, ale po rychlém odrazu z branky nakonec gól nebyl připsán. Ve třetí třetině měl každý tým k dispozici po jedné přesilovce, ale ani jedna nebyla využitá a výsledkem 2:1 zápas skončil.

Zhodnocení zápasu:

Aleš Zuna (Elba DDM Ústí nad Labem B) : Vyrovnaný zápas, spíše defenzivního rázu, ve kterém nebylo příliš vyložených šancí a pokud nějaké byly, skončily na dobře chytajících brankářích. Rozhodla první desetiminutovka, kde mohl být rozdíl ve skóre i vyšší. Nám zasluhuje pochvala za defenzivní výkon a především posledních pět minut, kdy jsme soupeře téměř nepustili k míčku.

Michal Krejza (SHC Killers Litoměřice) : Do zápasu vstoupil lépe soupeř, když se ujal vedení a ještě zvládl náskok navýšit. Druhá třetina jednoznačně patřila nám, když jsme vstřelili dvě nejspíše regulérní branky, ale jedna nebyla uznána. Třetí třetina již nepřinesla žádnou změnu skóre. Nutno dosat, že se jednalo o velmi vyrovnaný zápas.

Hvězdy kola:

Josef Rác (Panthers Kadaň) 2+2

Aleš Zuna (Elba DDM Ústí nad Labem B) 2+0

Denis Černý (Elba DDM Ústí nad Labem B) 25 zásahů , 96% úspěšnost zásahů

Tabulka 2. Liga - Čechy Sever
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
Panthers Kadaň
21 90:49 47
2.
SK Dubí
21 111:58 43
3.
HSÚ Berani Ústí...
21 92:51 41
4.
HBC Dandy Malé...
21 65:74 30
5.
HBC Ještěři...
21 69:72 28
6.
SHC Killers...
21 65:92 27
7.
Elba DDM Ústí nad...
21 59:97 19
8.
HBC Coma Team
21 61:119 17