Regionální liga

Pivní Veteráni schytali v Regionální lize debakl, Ještěři poskočili na druhé místo, Děčín prvně prohrál

Třetí jarní hrací víkend přinesl první porážku Děčína, který v domácím prostředí nestačíl na Perlu Řetenice. Jarní trápení Wolves pokračuje, nad jejich síly byli Ještěři, kteří je přeskočili v tabulce. Pivní veteráni po dvou desetigólových výhrách schytali nepříjemný debakl od lídra soutěže z Comy.

HBC Black&White Děčín vs. HBC Perla Řetenice M.L. 2:7 (1:1, 1:1, 0:5)

Brankový účet děčínského zápasu otevřel ve třetí minutě Miroslav Diepold a Perla vedla. Domácím se podařilo kontrovat těsně před pauzou z hokejky Luboše Ryvoly. Ve druhé třetině padlo opět po jedné brance na každé straně. Za Perlu se opět prosadil Miroslav Diepold. Za celek Black&Whitu se opět radoval Ryvola. Třetí část ale vyšla hostující Řetenicím na jedničku. Nejprve ji poslal do vedení po spolupráci s bratry Diepoldovými Marek Štrébl. Poté Miroslav Diepold uzavřel hattrick. Na průběžných 5:2 zvýšil opět Štrébl. V závěrečné pětiminutovce celého zápasu vsítil první branku za Perlu Arnošt Špora a osmnáct sekund před sirénou uzavřel skóre svou čtvrtou brankou Miroslav Diepold. Perla tak zastavila děčínskou vítěznou sérii.

HSÚ HBC Ještěři Ústí n/L B vs. Wolves Chomutov 6:1 (2:1, 2:0, 2:0)

V přímém souboji o průběžné druhé místo v tabulce si to na ústeckém plastu rozdali celky Ještěrů a Wolves. Právě domácí se jako první ujali vedení, když v páté minutě skóroval Formánek. V deváté minutě se měnilo skóre podruhé, početní výhodu zužitkoval Brůha a Ještěři vedli o dvě branky. Wolves ovšem vykřesali naději v závěru druhé periody, když přesilovku využil Michal Karásek. Nabuzení do druhého dějství rychle uťal Ludvík Schwarzjirg, který vrátil ústecké partě vedení o dva fíky. V dalším průběhu se dvakrát prosadil reprezentant Radomír Vaněk a rázem to bylo 5:1. Tečku za zápasem udělal necelé dvě minuty před koncem Patrik Koev. Ještěři tak porazili svého soka a přeskočili ho v tabulce.

HSÚ Pivní veteráni Ústí n/L vs. HSÚ HBC Coma Team 2:16 (0:5, 2:4, 0:7)

Zajímavý zápas sliboval duel Pivních veteránů a Comy. Opak byl ale pravdou, hostující modrobílý celek z toho udělal jednoznačnou záležitost. Rozhodnuto bylo po první třetině, kterou Coma ovládla poměrem 5:0. Do černého mířili Vyhlídal, Cícha, Gottfried a Harkabus. Druhou třetinu odstartovala trefa Vyhlídala. Následně Pivoši dvěma góly snížili, prosadili se Martin Černý a Jan Kubík. Po těchto gólech uzavřeli hattrick Vyhlídal s Gottfriedem a Černého překonal i Soukup. Třetí třetina přinesla ještě dalších sedm branek. Coma byla zkrátka při chuti. Z branek se radovali postupně Topol, Reisenauer, Trončinský, Harkabus, Navarra a počtvrté Gottfried. Coma tak úplně rozcupovala Pivoše, kteří dvakrát svým soupeřům načepovali desítku.