Regionální liga

Coma nadále stoprocentní, Perla přetlačila Ještěry a Wolves se stále trápí

Máme za sebou první měsíc jarní části Regionální ligy. Na čele stále Coma Team, jenž drtí soupeře. Nyní to odnesl Děčín. Perla dokázala přetlačit ústecké Ještěry. Chlumec vyloupil hájemství chomutovských Wolves, jenž se zatím v jarní části soutěže trápí a čekají na nějaký bodový zisk.

HBC Perla Řetenice M.L. 1983 vs. HSÚ HBC Ještěři Ústí n/L B 2:1 (0:0, 1:1, 1:0)

První perioda ranního sobotního utkání branku nenabídla. Ta přišla až po změně stran. Necelou minutu po začátku druhé třetiny skóroval hostující Ondřej Čejka a Ještěři vedli. V polovině zápasu se povedlo Perle využít početní výhodu. Na průběžných 1:1 srovnal David Diepold. Ještěrům se stalo osudným vyhození míčku mimo hřiště, tudíž další přesilovka Perly. Jak se později ukázalo rozhodující branku na 2:1 vstřelil v čase 33:37 Miroslav Diepold. Perla si tak připsala druhou jarní výhru v řadě.

Wolves Chomutov vs. HSÚ SHC Warriors Chlumec 3:4 (1:0, 2:2, 0:2)

Wolves začali utkání lépe. Již ve čtvrté minutě skóroval mladý Ondřej Blaščák a domácí vyhráli první třetinu jednobrankovým rozdílem. Po výměně stran prokázal svůj důraz v okolí brankoviště Michal Karásek a Chomutov vedl o dvě branky. Následně se Chlumci povedlo srovnat na 2:2. Totha překonali Tót a Schneider. Vzápětí poslal zelenočerné do vedení Miloš Hlinka. Třetí patnáctiminutovka se Vlkům vůbec nepovedla. Těsně po konci oslabení hosté vyrovnali zásluhou zkušeného Petra Voráčka a po domácím faulu využili čtyři minuty před koncem i nabídnutou početní výhodu. Podruhé se v utkání prosadil Jakub Tót. Chlumec tak slaví druhý zisk tří bodů.

HSÚ HBC Coma Team vs. HBC Black&White Děčín 10:4 (4:2, 3:1, 3:1)

Málokdy vídaný úkaz přinesl začátek utkání mezi Comou a Děčínem. Během třetí minuty utkání padly tři branky! V čase 2:01 se trefil domácí Lukáš Zahradník. O půl minutky později srovnal na 1:1 děčínský Samuel Hampl a v čase 2:53 už opět Coma vedla, prosadil se Tomáš Harkabus. Další branka přišla v jedenácté minutě, kdy srovnal na 2:2 Jakub Hladiš. Radost z vyrovnání vydržela necelé dvě minuty, kdy vrátil modrým vedení David Gottfried a v závěru třetiny navýšil vedení Jiří Topol. Po změně stran vstřelil pátou branku Comy Lukáš Zahradník. Posléze se podruhé v mači prosadil Jakub Hladiš. Ve zbytku druhé části se trefili ještě jednou Jiří Topol a Tomáš Harkabus. Coma tak po třiceti minutách vedla 6:3. V polovině třetí části zkompletoval hattrick comaťácký Jiří Topol. O dvě minuty později padl čtvrtý gól Děčína, má ho na svědomí Michal Čekan. Během třiačtyřicáté minuty byl uzavřen i druhý hattrick v utkání. Tentokrát se to povedlo Davidu Gottfriedovi, jenž tak navázal na čtyřbrankový zápas s Pivními Veterány.