2. liga

Týmy z popředí tabulky 2. Ligy si zastřílely

Do dalšího kola 2. Ligy nastoupily s velkou chutí všechny celky z předních příček tabulky. Berani dali hned čtrnáct branek a i nadále se o bod drží před druhým Dubím. Krok s nimi drží také Kadaň, která si zařídila výhru v poslední třetině.

HSÚ Berani Ústí nad Labem vs. SHC Killers Litoměřice 14:1 (3:0, 6:0, 5:1)

V sobotu dopoledne začalo další kolo druhé ligy. Berani přivítali na svém hřišti Litoměřice a už podle hostujícího počtu hráčů bylo zřejmé, jakým směrem se bude zápas ubírat. První třetina byla ovšem dlouho bez branek, až v polovině třinácté minuty vstřelil branku Pavlíček a odstartoval domácí kanonádu. Do přestávky stihli Berani vstřelit ještě dvě branky, tato třetina byla z jejich strany nejslabší. Náskok postupem zápasu narůstal. Čisté konto ztratil domácí Kostovič až necelých pět minut před koncem,kdyžho prostřelil Neudeker. Skóre se nakonec zastavilo na hrozivém poměru 14:1. Největší bodový zápis si připsal navrátilec do sestavy Stanislav Tauš, který zaznamenal 7 kanadských bodů.

HBC Dandy Malé Březno vs. SK Dubí 3:8 (1:3, 2:3, 0:2)

Druhý duel byl k vidění v Malém Březně, kam dorazilo vedoucí Dubí. Hostující tým začal aktivně a již ve druhé minutě ho poslal do vedení Michal Matouš. Domácí dokázali vyrovnat ještě před polovinou třetiny z hole Lukáše Peška, ale bylo to naposledy, kdy bylo skóre vyrovnané. Do konce první třetiny si Dubí vytvořilo klíčový dvoubrankový náskok, když se prosadil Chytrý a poté podruhé Matouš. V první polovině druhé třetiny se domácí tým nejprve inkasoval, ale poté se vzepřel osudu a dvěma brankami v rozmezí necelých tří minut se dostal na dostřel. Prosadil se Hlinka a Šarlinger a skóre bylo najednou o jednu branku. Dubí však mělo opět silnou koncovku třetiny a dvěma rychlými brankami získalo klid. Zbytek zápasu byl dlouho bez branek, až v posledních třech minutách si dokázali hosté pomoci přesilovkami a a dali skóre konečnou podobu 3:8. Nejvíce byl v zápase vidět Michal Matouš, jenž vstřelil hattrick a další dvě branky připravil.

Elba DDM Ústí nad Labem B vs. Panthers Kadaň 4:7 (3:3, 1:1, 0:3)

Poslední duel se odehrál opět v Ústí, kam přijela Kadaň vyzvat rezervu Elby DDM. Kadaň dorazila v pouhých osmi hráčích do pole, takže zápas sliboval zajímavou podívanou. První třetina byla jako na houpačce, když Kadaň dokázala jít třikrát do vedení, ale domácí tým vždy skóre dotáhl. Hned v první třetině zaznamenal skvělý výkon domácí Kocourek, který si připsal gól a dvě asistence. Ve druhé třetině pokračoval trend z té první. Kadaň opět dokázala odskočit, ale Elba DDM zásluhou Plachého vyrovnala. Třetí třetina už byla v režii zkušenějších hráčů Kadaně, kteří navzdory menšímu počtu hráčů dokázali po třech minutách z hole Paula uzmout vedení a už ho nepustili. Když poté Rác pět minut před koncem využil přesilovou hru, bylo jasné, že zápas směřuje k výhře hostů. Elba DDM to ještě zkusila bez brankáře, ale pouze inkasovala další gól a dotáhnout se jí nepovedlo. O výhru Kadaně se nejvíce zasloužilo trio Paul, Rác a Ondřej Tumpach.

Tabulka 2. Liga - Čechy Sever
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
SK Dubí
17 101:48 37
2.
Panthers Kadaň
17 75:42 36
3.
HSÚ Berani Ústí...
17 78:39 35
4.
HBC Dandy Malé...
17 47:55 26
5.
SHC Killers...
17 53:73 24
6.
HBC Ještěři...
17 56:59 22
7.
HBC Coma Team
17 51:104 14
8.
Elba DDM Ústí nad...
17 38:79 10