2. liga

Neděle patřila ve 2. Lize domácím týmům

Kadaň nastoupila ve 2. Lize proti Beranům velmi dobře už od první třetiny a tříbrankový náskok udržela až do konce. Litoměřice zvítězily gólem při vlastním oslabení. Dandy se snažilo srovnat při hře bez brankáře, ale Elba DDM potvrdila vítězství brankou do prázdné klece.

Panthers Kadaň vs. HSÚ Berani Ústí nad Labem 7:4 (3:0, 1:2, 3:2)

První zápas se hrál v Kadani a hned to byl šlágr kola, dorazili totiž Berani, soused Panterů v tabulce. Hosté nenastoupili k utkání v ideální sestavě a na průběhu to bylo znát. Naproti tomu našlápnutá Kadaň udělala zásadní krok k výhře hned v první třetině, kterou vyhrála 3:0. Beranům však výborně vyšel vstup do druhé třetiny a po dvou rychlých brankách, kde si pomohli i přesilovou hrou, bylo rázem skóre jen o gól. Domácí Hájek nicméně vrátil Panterům dvoubrankový náskok a do přestávky se šlo za stavu 4:2. Vstup do třetí třetiny se pro změnu skvěle povedl domácím, když v rozmezí minuty a půl vstřelili dvě branky a zdálo se, že je hotovo. Podobný kousek se však povedl i Beranům a ještě před polovinou třetiny druhou využitou hrou snižoval Tuček na rozdíl dvou branek. Víc už se ale Beranům nepovedlo, naopak skvěle hrající Jan Müller pojistil výsledek gólem do prázdné branky. Byl to jeho pátý kanadský bod v zápase. Kadaň se tak přiblížila na rozdíl bodu ke svému dnešnímu soupeři, na Dubí potom ztrácí dva a koncovka základní části bude ještě nesmírně zajímavá.

SHC Killers Litoměřice vs. SK Dubí 3:2 (2:2, 1:0, 0:0)

Dubí přijelo plnit roli favorita do Litoměřic, kterým se zatím na jaře moc nedaří. Vstup do utkání jim nabídl ideální možnost odskočit, protože dostali dlouhou přesilovku 5 na 3. Domácí se však ubránili. První gól ale nakonec přeci jen padl z hole hostujících hráčů, konkrétně Jakuba Kovala. Domácím však skvěle vyšel konec třetiny, když nejprve využil přesilovou hru Marek Stibal a necelou minutu po něm z pokračujícího tlaku otočil vývoj zápasu Ondřej Sýkora. Dubí neváhalo s odpovědí příliš dlouho a pět vteřin před koncem první třetiny srovnal stav zápasu Jan Jejkal. Brankostroj se s koncem první třetiny zasekl na obou stranách. Dubí sice mělo ve druhé třetině možnost dalších přesilovek, ale využít nedokázalo žádnou, naopak v polovině třetiny vrátil v oslabení domácímu týmu vedení svým druhým gólem Sýkora. Do třetí třetiny se tak šlo za stavu 3:2 pro domácí. I ve třetí třetině doplatilo Dubí na nevyužité přesilovky. Hosté dostali dalších pět možností k tomu, aby se zápasem ještě něco udělali, ale žádný míček za záda Bursy už neprošel. Litoměřice náskok uhájily a překvapivě si připsaly skalp lídra tabulky. Rozhodujícím faktorem byly jednoznačně přesilovky, kterých Dubí nevyužilo neuvěřitelných devět, naopak rozhodující gól ve vlastní přesilovce inkasovalo.

Elba DDM Ústí nad Labem B vs. HBC Dandy Malé Březno 4:2 (2:1, 1:1, 1:0)

Poslední zápas byl k vidění v Ústí, kam dorazilo Malé Březno. Elba DDM si nemohla přát lepší vstup do utkání, když hned ve druhé minutě skóroval Kocourek. Poté však přišla na řadu domácí nedisciplinovanost. První přesilovku ještě hosté nevyužili, ale z té druhé se již radoval Šarlinger a začínalo se znovu. Chvíli poté si vzal slovo domácí Tomáš a vrátil Elbě DDM vedení, které vydrželo až do přestávky. Poslední výrazné změny stavu nabídla první pětiminutovka druhého dějství. Nejprve svou druhou brankou navyšoval aktivní Kocourek, z dalšího střídání ale opět snížil hostující Pešek. Ve zbytku zápasu se již činili oba brankáři a za svá záda nepustili jediný míček. Dandy nepomohla ani střelecká převaha a definitivní podobu výsledku dal trefou do prázdné branky domácí Nedoma. Elba DDM tak dokázala odskočit svému soupeři na šest bodů, Dandy naopak dýchají na záda Litoměřice.

Hvězdy kola:

Jan Müller 2+3 (Kadaň)

Patrik Bursa 34 zásahů, 94,4% (Ltm)

Denis Černý 31 zásahů, 93,94% (Elba)

Tabulka 2. Liga - Čechy Sever
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
Panthers Kadaň
21 90:49 47
2.
SK Dubí
21 111:58 43
3.
HSÚ Berani Ústí...
21 92:51 41
4.
HBC Dandy Malé...
21 65:74 30
5.
HBC Ještěři...
21 69:72 28
6.
SHC Killers...
21 65:92 27
7.
Elba DDM Ústí nad...
21 59:97 19
8.
HBC Coma Team
21 61:119 17