2. liga

Kadaň pokračuje ve 2. Lize v jarní krasojízdě

Začátek dubna byl ve znamení dalšího kola druhé ligy. Souboj o vítězství v základní části se ještě více vyrovnal, a uvidíme boj až do posledního kola.

HBC Dandy Malé Březno vs. SHC Killers Litoměřice 6:4 (3:1, 2:1, 1:2)

V dopoledním zápase zavítaly Litoměřice do Malého Března vyzvat svého tabulkového souseda. Začátek zápasu vyšel hostům skvěle, když už v první minutě zacílil přesně Pětík. Domácí tým však skvěle zvládl poslední pětiminutovku prvního dějství a postupně si vypracoval dvoubrankový náskok, který se v dalším průběhu ukázal jako klíčový. Ve druhé třetině se náskok ve skóre ještě navýšil, gólem na 5:2 završoval hattrick domácí Kastner. Třetí třetina byla jako na houpačce. Hned v prvních dvou minutách hosté dvakrát udeřili a byli zpátky ve hře. Ideálně ale zareagoval domácí Psar a upravil skóre na 6:4. Litoměřice měly několik možností k dotažení, dokonce dvakrát hrály ve třetí třetině dvojnásobnou početní výhodu, ale branku jsme již neviděli. Rozdíl mezi dnešními soupeři tak narostl na čtyři body.

SK Dubí vs. Panthers Kadaň 2:3 (0:0, 0:3, 2:0)

Ve šlágru kola dorazila skvěle hrající Kadaň vyzvat Dubí, které netradičně nenastoupilo v nejsilnější sestavě. Utkání dlouho patřilo brankářům, zejména domácímu Sobotkovi narůstaly zákroky rychlým tempem. Klíčové okamžiky přinesla druhá třetina, když hosté v rozmezí tří minut dokázali třikrát skórovat a vytvořili si klíčový náskok. Dubí ve třetí třetině zásluhou Jejkala snížilo na rozdíl dvou branek, ale další snahy se neujaly. Až v poslední minutě díky využité přesilovce poskočilo skóre do stavu 2:3, ale bylo to pozdě. Panteři náskok udrželi a dotáhli se na stejný bodový účet se svým dnešním soupeřem.

Elba DDM Ústí nad Labem B vs. HSÚ Berani Ústí nad Labem 1:4 (0:2, 0:1, 1:1)

K poslednímu zápasu nastoupila rezerva Elby DDM proti Beranům. Zkušenější tým Beranů si v první třetině vytvořil dvoubrankový náskok, který ho nasměroval k výhře. Druhá třetina plná emocí však hostům cestu značně ztížila. Po trestu ve hře měla Elba DDM možnost hrát velmi dlouhou přesilovou hru, ale ani přesto si domácí hráči nenašli recept na skvěle chytajícího Mergla. Naopak na druhé straně se dostal v oslabení do šance Adámek a svou druhou brankou ještě navýšil náskok Beranů. Když pak v úvodu třetí třetiny vstřelil čtvrtou branku Pavlíček, bylo jasné, že je po zápase. Dlouho to vypadalo na Merglovo čisté konto, ale dvacet vteřin před koncem zaznamenal čestný úspěch Elby DDM Dobrodinský. Berani se díky výhře vrátili do čela tabulky, souboj s Kadaní a Dubím ale ještě z daleka nekončí.

Hvězdy kola:

Zbyšek Kastner 3+0 (Dandy)

Josef Sobotka 49 zásahů, 94,23% (Dubí)

Luboš Mergl 26 zásahů, 96,3% (Berani)

Tabulka 2. Liga - Čechy Sever
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
Panthers Kadaň
21 90:49 47
2.
SK Dubí
21 111:58 43
3.
HSÚ Berani Ústí...
21 92:51 41
4.
HBC Dandy Malé...
21 65:74 30
5.
HBC Ještěři...
21 69:72 28
6.
SHC Killers...
21 65:92 27
7.
Elba DDM Ústí nad...
21 59:97 19
8.
HBC Coma Team
21 61:119 17