Regionální liga

Pivoši a Perla předvedli v Regionální lize divočinu, vyhráli také Ještěři a Wolves

Krajská liga se blíží do finiše. Během velikonočních svátků byla k vidění branková divočina mezi Pivními veterány a Perlou. O týden později zvládly svá utkání celky Ještěrů a Wolves Chomutov. Právě tyto zelenočerné soubory si to v přímém souboji rozdají o druhé místo a místenku do semifinále.

HSÚ Pivní veteráni Ústí n/ vs. HBC Perla Řetenice M. L. 1983 14:12 (6:4, 5:3, 3:5)

Gólová divočina se strhla na velikonoční neděli. Pivní Veteráni hostili řetenickou Perlu a k vidění bylo neuvěřitelných 26 branek! Však po první třetině platilo skóre 6:4. Divočina pokračovala i nadále, ale Perle se nepovedlo ani jednou umazat ztrátu. Vždy to bylo maximálně o gól. I tak parádní hokejbalové hody. Osm bodů do tabulky produktivity si připsal domácí Vojtěch Červinka, o bod zpět byl legendární Jan Čaloun. Na straně Perly byla hodně výrazná dvojice Beranů. Jaroslav Netušil zaznamenal devět bodů, Stanislav Tauš o bod méně. Co je důležité zmínit, tak Perla odehrála zápas v sedmi lidech! Pivoši se díky tomu dostali do boje o přímý postup do semifinále.

HSÚ HBC Ještěři Ústí n/L B vs. HSÚ SHC Warriors Chlumec 4:2 (1:1, 1:1, 2:0)

Skóre zápasu otevřel v šesté minutě domácí Vinš. V polovině desáté minuty srovnal krok v přesilovce Aleš Dvořáček. Chlumci se povedlo utkání otočit v půlce druhé části, kdy využil další početní výhodu. Na jejím konci byl Marek Zrzavecký. Radost z vedení ale trvala jen krátce, neboť Ještěři dokázali gólem Kočího odpovědět. Třetí třetina rozhodla o osudu celého zápasu. Díky dvěma brankám Patrika Koeva si tři body odnesli hráči Ještěrů.

HBC Black&White Děčín vs. Wolves Chomutov 2:9 (2:1, 0:6, 0:2)

Děčín zaskočil Wolves ve čtvrté minutě. Nejprve se z brejku prosadil Polák a poté po buly využil přesilovku Čekan. Nutno dodat, že druhá branka domácích byl spíše vlastní gól. Wolves se povedlo do první pauzy snížit, trefil se Fencl. Do druhé třetiny zelenočerní vletěli jako uragán a šesti brankami úplně převrátili misky vah na svou stranu. Wolves nedovolili domácím skórovat ani ve třetí periodě a díky dalším dvěma trefám si připsali výhru 9:2. Hattrickem se na tom podílel obránce Jan Petržílka.