2. liga

Úvodní výhry potvrzeny, Dandy i Dubí postupují do semifinále 2. Ligy

Druhé zápasy čtvrtfinálových sérií 2. Ligy přinesly stejné vítěze jako první utkání. Elba DDM i přes vedoucí branku na výhru nedosáhla a Dandy slavilo postup. Do semifinále se dostalo také Dubí. Litoměřice sice dvakrát vedly, ale ani tento celek sérii neprodloužil.

HBC Dandy Malé Březno vs. Elba DDM Ústí nad Labem B 7:1 (3:1, 0:0, 4:0)

Osm statečných na straně Elby DDM B vyrazilo pokusit se zvrátit stav série. Začátek zápasu byl na branky bohatý, když nejprve otevřel skóre hostující Giesel, na druhé straně pak odpověděl Hauf s Chybou. Na konci první třetiny využil přesilovku domácích Varga, a již bylo trochu zřejmé, kam tento zápas směřuje. I přes střeleckou převahu se však během druhé třetiny skóre nepohnulo a tým Elby DDM mohl stále živit naději. Třetí třetina však znamenala pro hostující tým pouze sérii vyloučení, po kterých začaly padat další branky. Skóre se nakonec zastavilo v podobě 7:1. Nejvíce se pod výhrou podepsala trojice Hauf, Chyba a Hřebíček, když každý dokázal vstřelit dvě branky. Už příští týden tak čeká Dandy cesta do Ústí, kde se pokusí překvapit Berany. Pro ústeckou rezervu končí sezóna pátým místem.

SHC Killers Litoměřice vs. SK Dubí 2:8 (1:0, 1:3, 0:5)

Litoměřice v posledních domácích zápasech ukázaly, že Dubí nebude v cestě do semifinále čekat lehký úkol. To se začalo potvrzovat, když dobrý nástup domácích potvrdil využitou přesilovkou Smola. Dubí se do konce třetiny prosadit nedokázalo, ale vyšla mu skvěle první polovina třetiny druhé, když přesně mířil Kváš, Konrád a Jejkal. Za domácí tým kontroval v tomto divokém úseku hry Barták a do druhé přestávky se šlo za stavu 2:3. S definitivní pojistkou Dubí nečekalo dlouho, hned po minutě a šesti vteřinách třetí třetiny vstřelil svou druhou branku Kváš, ihned po dalším vhazování ho napodobil Koval a v tu chvíli bylo prakticky po zápase. Dubí třetí třetinu ovládlo, postupně přidalo ještě další tři branky a na rozdíl od posledního měření sil zde v Litoměřicích odjelo vítězně. Dubí již další víkend vyrazí na horkou půdu Panterů z Kadaně, pro domácí tým je sezóna u konce.

Tabulka 2. Liga - Čechy Sever
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
Panthers Kadaň
20 88:49 44
2.
SK Dubí
20 111:56 43
3.
HSÚ Berani Ústí...
20 84:49 38
4.
HBC Dandy Malé...
20 62:69 30
5.
SHC Killers...
20 63:84 27
6.
HBC Ještěři...
20 65:69 25
7.
Elba DDM Ústí nad...
20 56:93 19
8.
HBC Coma Team
20 56:116 14