Regionální liga

Chlumec díky výhře poskočil do play-off, pro Děčín sezóna končí

Je jasno. Celky Coma Teamu a rezervy Ještěrů postoupily přímo do semifinále. O místenku mezi čtyřku nejlepších si to rozdají Wolves, Perla, Pivní veteráni a Chlumec. Ten postoupil mezi šestku díky výhře v posledním kole. Letos vyšel černý Petr na mužstvo Děčína.

HBC Black&White Děčín vs. HSÚ HBC Coma Team 5:11 (1:4, 1:3, 3:4)

Lídr tabulky cestoval do Děčína, kde již ve čtvrté minutě otevřel skóre. Domácí našli brzy odpověď, avšak do první sirény Coma zápas třemi brankami otočila ve svůj prospěch. Podobný průběh měla i druhá část, kdy nejprve dvakrát skórovali hosté a až po nich domácí Děčín. Třetí třetina byla brankově nejvyrovnanější. Byť rovnou třikrát skórovala Coma, následně se dvakrát trefil domácí Klement a dva góly padly v poslední minutě základní hrací doby. Hosté tak potvrdili jarní nadvládu a z Děčína si odvezli výhru 11:5. Čtyřmi góly se na tom podílel Tomáš Reisenauer. Osm kanadských bodů zaznamenal David Gottfried.

HSÚ HBC Ještěři Ústí n/L B vs. HBC Perla Řetenice M. L. 1983 11:0 (2:0, 5:0, 4:0)

První branka zápasu padla ve čtvrté minutě z hole Kučery. Další gólová radost přišla v závěru první třetiny a Ještěři tak vedli 2:0. Od druhé patnáctiminutovky spustili zelenočerná parta gólostroj a postupně si vybudovala vysoký náskok, který se nakonec zastavil na číslovce 11. Hattrick zaznamenal Ondřej Rechtorik a pět kanadských bodů Ludvík Schwarzjirg. Perla tak nezvládla poslední utkání před vyřazovacími boji, kdežto Ještěři se na semifinále naladili náramně.

HSÚ SHC Warriors Chlumec vs. Wolves Chomutov 4:3 (1:1, 1:0, 2:2)

Na prvního máje se uzavřela základní část regionální ligy. Chlumec bojoval o vše. Jedině výhra za tři body proti Wolves ho posunula do play-off a byla to opravdu bitva. Ve čtvrté minutě propálil Vítka Dvořáček. Na jeho trefu odpověděl Varga. Ve druhé části poslal Chlumecké do vedení Barčák. Těsně po začátku třetí části odskočili Warriors do dvoubrankového trháku zásluhou Tóta. Následně opět využil přesilovku Petržílka. Radost ze snížení ale trvala jen chvíli, neboť Voráček vstřelil čtvrtý gól Chlumce. Wolves se podařilo již pouze snížit ve třetí využité početní výhodě. Za střelce byl označen Ondřej Holl. Po závěrečné siréně propukla chlumecká radost.