2. liga

Po úvodním víkendu jsou obě semifinálové série 2. Ligy vyrovnané

Obě série 2. Ligy jsou po prvním semifinálovém víkendu vyrovnané. Dubí dokázalo v sobotu zvítězit na půdě soupeře, ale Kadaň v neděli vyrovnaným výsledkem srovnala krok. Ve druhé sérii dokázali jako první zvítězit Berani, ale i v tomto případě Dandy o den později vyrovnalo.

Panthers Kadaň vs. SK Dubí 3:4 (1:0, 1:2, 1:2)

Série, která by se možná dala označit jako předčasné finále, odstartovala v sobotu v Kadani, kam dorazilo Dubí. Vstup do utkání vyšel výborně domácím, když Homolku překvapil nenápadnou střelou Ondřej Tumpach. Panteři mohli v prvním dějství přidat i další góly, ale nepovedlo se. Dubí trestalo hned z úvodu druhého dějství, když přečíslení využil svou první brankou v zápase Kváš. Dubí poté více převzalo otěže do svých rukou a pramenila z toho vedoucí branka, když se chytrou tečí prosadil opět Miloslav Kváš. Panterům se však podařilo ještě do přestávky srovnat, když se prosadil Jan Müller. Rozuzlení zápasu přinesla hostující přesilová hra 5na3, když nejprve střelou od modré zkompletoval Kváš hattrick a v pokračující přesilovce navýšil vedení z dorážky Jirava. Tento úsek hry se ukázal jako klíčový. Domácí Hájek sice ještě zvládl snížit, ale bylo to z domácí strany vše a Dubí tak získalo první bod v sérii na svou stranu.

Panthers Kadaň vs. SK Dubí 4:3 (2:1, 0:0, 2:2)

Druhý zápas podobně jako v sobotu začali skvěle Panteři, kteří se dostali do vedení zásluhou Pavla Sommera. Za Dubí dokázal odpovědět Jejkal, který se nejlépe zorientoval na brankovišti. Do přestávky šla ale nakonec s vedením Kadaň, když se do úniku dostal Jan Müller a chladnokrevně proměnil. Druhá třetina patřila brankářům a žádná branka i přes množství šancí k vidění nebyla. Ve třetí třetině se Dubí nepodařilo proměnit své šance a trest přišel na druhé straně, a to dokonce dvojitý, když se prosadili Hájek s Müllerem. Bláznivý úsek podtrhl přesný zásah Martina Ruse, který bleskově snížil. V závěrečné pasáži hry šel sport stranou, když musel být zápas na půl hodiny přerušen kvůli ošetřování domácího hráče. Kadaň od té chvíle hrála až do konce zápasu v ořesilové hře. Dubí se sice i ve vlastním oslabení podařilo snížit, avšak druhý bod série zůstal v Kadani a je tak vyrovnáno 1:1 na zápasy.

Stav série Panthers Kadaň vs. SK Dubí 1:1

Ohlasy po utkání:

Ondřej Tumpach (Kadaň): „Obě utkání byla velmi vyrovnaná. V prvním zápase jsme měli více ze hry, ale bohužel se nám nepodařilo dostat do většího náskoku a zápas poté zlomilo na svou stranu Dubí v přesilovce. Ve druhém zápase jsme v klíčový moment dokázali dát dva slepené góly a výsledek už si ohlídali. Série je plná vyloučení, domácí výhodu teď bude mít soupeř."

Martin Rus (Dubí): „Myslím, že stav 1:1 je spravedlivý. V sobotu byla lepší Kadaň a vyhráli jsme my, v neděli to bylo naopak. Očekával sem vyrovnanou sérii a to se potvrdilo. BUdou rozhodovat detaily, jako využitá přesilovka nebo ubráněné oslabení. Oba dny bylo spoustu vyloučených na obou stranách. Tímto bych chtěl Ondrovi popřát brzké uzdravení, doufám, že bude v pořádku."

HSÚ Berani Ústí nad Labem vs. HBC Dandy Malé Březno 5:2 (0:0, 2:1, 3:1)

Ve druhé sérii chtěli Berani potvrdit roli favorita proti hostujícím Dandy. Úvod prvního zápasu byl z obou stran opatrný a poměrně nepřesný, takže nebylo překvapením, že do přestávky se šlo bez vstřelené branky. Hned v prvním střídaní druhé třetiny však domácí obrana polevila a hostující Varga poslal Dandy do vedení. Berany tento moment probudil a začali přebírat otěže zápasu do svých rukou. Na začátku 23. minuty zůstal za obranou domácí Svoboda a v úniku nedal svému jmenovci v brance hostů šanci. Uběhla minuta a pohotový Netušil na brankovišti otočil skóre na domácí stranu. Definitivní klid na domácí hokejky přišel hned z kraje třetí třetiny, když se během minuty prosadil nejprve Adámek a po pohledné kombinaci do prázdné branky opět Netušil. V závěru zápasu padla na každé straně ještě jedna branka, ale o vítězi bylo tou dobou rozhodnuto a Berani si připsali první vítězný korálek.

HSÚ Berani Ústí nad Labem vs. HBC Dandy Malé Březno 3:4 (3:0, 0:3, 0:1)

Druhý zápas série byl jako den a noc. Zatímco první třetinu Berani zcela ovládli a po brankách Berky, Dvořáka a Netušila zdánlivě směřovali za jasnou výhrou, od poloviny druhé třetiny jako kdyby přestali existovat a obraz hry se zcela otočil. Po nenápadné akci dokázal snížit hostující kapitán Kníže a Dandy od té doby bylo na koni. Když pak po akcích Chyby skórovali Šarlinger se Zárubou, byli Berani najednou opařeni a misky vah se výrazně naklopily směrem k hostům. I přes všude slyšitelný křik trenéra Kotlíka z druhé přestávky se Berani nedokázali vzchopit a tahali za kratší konec. Dandy nakonec stačila k výhře už jen jedna branka, kterou pro Peška pohlednou přihrávkou připravil opět Chyba, který oproti sobotě tým posílil a stal se rozdílovým hráčem. Berani se nadechli k náporu až ke konci zápasu a za pomoci power play, avšak skóre se již nezměnilo a Dandy po nečekaném obratu veze domů jeden vytoužený bod do série.

Stav série HSÚ Berani Ústí nad Labem vs. HBC Dandy Malé Březno 1:1

Ohlasy po utkání :

Daniel Adámek (Berani) : „První zápas série nezačal vůbec dobře, protože jsme po první třetině prohrávali 0:1 a šlo vidět, že jsou kluci rozehraní z předkola. My jsme se naopak po pauze s míčkem hledali. Ale od druhé třetiny, kdy jsme si během přestávky řekli něco s kluky a s trenérem, tak jsme potom dali gól na 1:1, hra se začala zvedat a najednou byla úplně jiná. Potom jsme Dandy převyšovali, dokonce jsme v zápase dali sedm tyček a vyhráli jsme ho. Zápas pro nás vzešel dobře a vstoupili jsme do série vítězstvím. Což určitě přidá i na morálce. Druhý zápas pro nás začal jinak, po první třetině jsme vedli 3:0, byli jsme troufnu si říct i lepší. Potom jako kdyby ten zápas nabíral stejného efektu, Dandy dalo gól na 3:4. My jsme začali potom dělat zbytečné chyby, nedodrželi jsme taktické pokyny, které jsme měli. Byl to úplně opak toho prvního zápasu a Dandy vyhrálo. Nyní hrajeme dva zápasy u nich, doufám, že to u nich urveme, nejlépe, abychom to tam skončili a vyhráli celou sérii. Ale uvidíme po odehraném víkendu."

Ondřej Fencl (Dandy) : „Měli jsme za cíl odvézt si domů alespoň bod, což se naštěstí povedlo. V sobotu byl zápas z obou stran více otevřený, což jde vidět i na počtu střel. Naopak v neděli se hrálo docela opatrně, ikdyž jsme paradoxně prohrávali po první třetině o tři branky. Od druhé třetiny jsme změnili hru, tahali jsme za delší konec, více se tlačili do brány a padali do střel a přineslo to ovoce. Skvělý týmový výkon."

Tabulka 2. Liga - Čechy Sever
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
Panthers Kadaň
19 84:46 41
2.
SK Dubí
19 107:54 40
3.
HSÚ Berani Ústí...
19 82:45 38
4.
HBC Dandy Malé...
19 56:62 30
5.
HBC Ještěři...
19 62:65 25
6.
SHC Killers...
19 59:82 24
7.
Elba DDM Ústí nad...
19 49:87 16
8.
HBC Coma Team
19 54:112 14