2. liga

Drama až do konce, o vítězi 2. Ligy rozhodne pátý zápas!

Po prvních dvou zápasech byla finálová série 2. Ligy vyrovnaná a to stejné platí i po utkáních v Malém Březně. V sobotu nastoupila Kadaň na svého soupeře od první třetiny a náskok udržela až do konce. V neděli se naopak po těsné výhře 2:1 radovalo Dandy.

HBC Dandy Malé Březno vs. Panthers Kadaň 2:6 (2:3, 0:3, 0:0)

Finálová série druhé ligy pokračovala dvěma zápasy v Malém Březně. Do důležitého třetího souboje vstoupili lépe Panteři, za které se v rychlém sledu prosadili Jan Müller a Ondřej Tumpach. Když pak o další dvě minuty později využil Sommer přesilovku, měla Kadaň luxusní náskok. Krokodýli však nesložili zbraně, dokázali využít zásluhou Hřebíčka přesilovou hru. Vstřelená branka domácí tým nakopla a Tomáš Chyba krátce před sirénou snížil na rozdíl jedné branky. Druhá třetina byla dlouho vyrovnaná, ale Panteři měli připravený podobný kousek jako v prvním dějství. Krátce po polovině zápasu vše odstartoval svou druhou brankou Müller a během dalších dvou minut posunuli skóre Cestr s Hájkem. Na tento tvrdý direkt už domácí tým nedokázal najít odpověď, Kadaň se zaměřila více na obranu a ve třetí třetině jíž nebyla k vidění žádná branka. Panteři tak získali na neděli důležitý matchabll. Na utkání si našlo cestu 200 diváků z obou táborů.

HBC Dandy Malé Březno vs. Panthers Kadaň 2:1 (0:0, 2:1, 0:0)

Nedělní zápas byl více opatrnější, což se vzhledem k důležitosti dalo očekávat. První třetina patřila oběma brankářům, kteří nepustili za svá záda ani jeden míček. Vše podstatné se v neděli událo ve druhé třetině. Panterům se sice podařilo ubránit oslabení, ale z pokračujícího tlaku se dokázal prosadit Richard Záruba. Krátce po první brance dostal domácí tým opět možnost přesilovky, kterou tentokrát využil přímo a byl to opět Záruba, kterému druhá třetina vyšla výborně. Na obě branky připsal první asistenci Hřebíček. Dlouho to vypadalo, že stav 2:0 vydrží až do druhé přestávky, ale necelou půl minutu před koncem zadělal na drama Josef Rác. Klíčový moment třetí třetiny přišel po čtyřech minutách. Po dvojitém trestu pro Gremlicu měla Kadaň možnost dlouhé přesilové hry, kterou však nedokázala využít, neprosadila se ani v dalším průběhu, domácí tým to zavřel a branka již k vidění nebyla. Skvělé finále tak nabídne nejlepší možné rozuzlení a stěhuje se na pátý zápas zpět do Kadaně, kde se rozhodne o titulu.

Stav série HBC Dandy Malé Březno vs. Panthers Kadaň 2:2

Tabulka 2. Liga - Čechy Sever
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
SK Dubí
17 101:48 37
2.
Panthers Kadaň
17 75:42 36
3.
HSÚ Berani Ústí...
17 78:39 35
4.
HBC Dandy Malé...
17 47:55 26
5.
SHC Killers...
17 53:73 24
6.
HBC Ještěři...
17 56:59 22
7.
HBC Coma Team
17 51:104 14
8.
Elba DDM Ústí nad...
17 38:79 10