2. liga

Kadaň slaví historický úspěch, Ondřej Tumpach vystřelil Panterům titul

Finále 2. Ligy muselo rozhodnout až poslední utkání, které bylo velmi vyrovnané a skončilo po prodloužení. Dandy ztrácelo, ale podařilo se mu v závěrečné části vyrovnat. Zápas tak musel jít do prodloužení, ve kterém se prosadil Ondřej Tumpach, který rozhodl o vítězství Kadaně.

Panthers Kadaň vs. HBC Dandy Malé Březno 4:3 pp (1:0, 2:2, 0:1 - 1:0)

Nejlepší možné vyvrcholení celé sezony bylo k vidění v neděli v Kadani. Poslední zápas měl rozhodnout o tom, kdo se stane mistrem druhé ligy. Kadaň vstoupila do zápasu nejlépe jak mohla a hned na začátku druhé minuty skóroval po nahrávce Horejše produktivní Adam Hájek. Po polovině třetiny byl právě nahrávající Horejš vyloučen, ale hostující tým přesilovku nevyužil a do přestávky se tak šlo s těsným vedením pro domácí. Hned v prvním střídání druhého dějství fauloval Chotaš, minutu po něm Ondřej Tumpach a Dandy tentokrát dokázalo vyloučení potrestat, když kombinaci zakončoval tradiční hostující střelec Záruba. Přesilovky hrály ve druhé třetině velkou roli, ve druhé polovině dějství ale na domácí straně. A byly to chvíle Zdeňka Horvátha, který nejprve využil přesilovku 5 na 4 a vzápětí také nabídnutou dlouhou přesilovku 5 na 3. Na dvoubrankové vedení dokázal ještě do konce třetiny zareagovat Marek Štrébl a třetina plná branek určila stav 3:2 pro domácí.

Třetí třetinu začala Kadaň v dohrávané přesilovce, ale využít ji nedokázala. Naopak po necelých pěti minutách dokázal Jakub Labuta smazat ztrátu a vyrovnal na 3:3. Ve zbytku třetiny už branka k vidění nebyla, hosté měli i možnost přesilové hry, ale bez úspěchu. O osudu celé sezony tak muselo rozhodnout až prodloužení, které trvalo necelých pět minut. Kadaň se dokázala usadit v pásmu, kde v mezikruží dokázal od obránce odskočit domácí kapitán Ondřej Tumpach a nabídnutý pas od Jana Müllera dokázal usměrnit do branky a odšpuntovat domácí radost. Kadaň tak ve své jubilejní sezoně ve druhé lize slaví svůj první titul. Dandy skončilo těsně pod vrcholem, nicméně po nevýrazné základní části lze jeho cestu play-off označit za největší překvapení. Hodně vidět byli hráči obou týmů i v osobních statistikách. Tomáš Chyba ovládl bodování, Richard Záruba se stal nejlepším střelcem, Jiří Paul poté nejlepším nahrávačem. Nejlepší úspěšnost z brankářů měl Luboš Mergl z Beranů.

Konečný stav série Panthers Kadaň vs. HBC Dandy Malé Březno 3:2

Tabulka 2. Liga - Čechy Sever
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
Panthers Kadaň
19 84:46 41
2.
SK Dubí
19 107:54 40
3.
HSÚ Berani Ústí...
19 82:45 38
4.
HBC Dandy Malé...
19 56:62 30
5.
HBC Ještěři...
19 62:65 25
6.
SHC Killers...
19 59:82 24
7.
Elba DDM Ústí nad...
19 49:87 16
8.
HBC Coma Team
19 54:112 14