2. liga

2. Liga: Zhodnocení sezóny pohledem vedoucích týmů

Sezóna 2022/2023 je již za námi, známe vítěze i poražené, nyní se v článku podíváme na to, jak hodnotí sezónu vedoucí jednotlivých týmů. Kdo byl spokojen a kdo nikoliv, kdo se přihlásí do další ročníku a kdo ještě neví? Toto vše v následujících řádcích.

1. Jak byste zhodnotil uplynulou sezónu?

2. Koho byste vyzvednul z Vašeho týmu? Dařilo se někomu?

3. Co jste říkal na úroveň soutěže?

4. Jak vidíte budoucnost Vašeho týmu? Budou u Vás nějaké odchody a příchody hráčů?

Elba DDM Ústí nad Labem B – Aleš Zuna

1. S odstupem času bych ji nehodnotil jako vyloženě úspěšnou, ale nějaká spokojenost tam být musí. Sice je tam poměrně výrazná pachuť ze závěrečných kol a play off docházky, ale moje očekávání byla taková, že se v sezoně získáme o pár bodů méně a boj o startovní pozici do play off bude mnohem větší. Sice jsme se nevyhnuli pár debaklům, ale tomu se nevyhnul žádný tým v soutěži. V play off nás položilo několik zranění stabilních hráčů a celkově naše docházka, což v takto důležité části soutěže zamrzí. Podařilo se nám zapojení části juniorů nastálo do dospělého hokejbalu a na pár zápasů se mihli i čerství dorostenci, kteří taky ostudu neudělali.

2. Individuálně bych nikoho nevyzvedával. Bral bych to tak, že se nám dařilo i nedařilo jako celku, i když se někdo v týmu jen mihnul na pár startů. Část týmu měla herní prioritu někde jinde, ale do zápasů nastupujeme se stejným logem a nedíval bych se na to, jestli je to áčkař, béčkař nebo junior. Spíše bych vyzdvihl právě spolupráci s juniorkou ať už po stránce hráčské, kdy jak už bylo zmíněno, se některé podařilo zapojit do dospělého hokejbalu a ač většina kluků sice loni hrála regionální ligu, druhá liga je pořád kvalitnější soutěží a přechod zvládli dobře, tak i po trenérské, kdy nám bylo vypomáháno i po téhle stránce. Za to patří velké díky.

3. Úroveň soutěže je vysoká a nijak mne to nepřekvapilo. Všichni v regionu víme sílu první trojky v lize, kde každý tým může nabídnout něco jiného, a týmy vespod tabulky jsou tam spíš z důvodů ne úplně dobré docházky a jsou také schopné uhrát vyrovnané zápasy. Ne nadarmo se o naší druhé lize říká, že je nejkvalitnější v republice.

4. Ač bych rád, tak to v současnou chvíli nedokážu říci. Není jisté, jestli znovu budeme hrát druhou ligu. Vše se odvíjí od rozhodnutí z jiných míst.

SHC Killers Litoměřice – Jaroslav Ježek

1. Radši bych na sezónu 22/23 zapomněl. Trápila nás docházka, nepříznivé výsledky, nejhorší skóre po základní části a dno tabulky.

2. Celkově se týmu moc nedařilo, obrazem toho jsou výsledky a statistiky základní části. V play-off už byla hra lepší. Hrát takhle celou sezónu mohli jsme být i lépe umístěni.

3. Je škoda, že nás není v lize víc. Jinak jsem byl s úrovní spokojen.

4. Co se budoucnosti týmu týče je potřeba udělat několik změn. Nějaké plány mám, ale zatím je brzo o nich mluvit. Všechno se dá do pohybu, až se odehraje play-off.

SK Dubí – Martin Rus

1. Právě skončenou sezónu bych hodnotil ze dvou pohledů. Ten první je, že kdyby nám někdo před sezónou řekl, že budeme tak často vyhrávat, někdy opravdu jasnými výsledky a budeme se držet v tabulce tak vysoko a budeme bojovat v semifinále, tak to asi budeme brát jako úspěch. Ten druhý pohled je takový, že když jste čtyři kola před koncem na prvním místě tabulky, tak určitě myslíte na i na stupínek nejvyšší. Bohužel jsme však nezvládli konec ZČ a propadli se na třetí místo v tabulce a museli jsme hrát i čtvrtfinále a poté jsme v semifinále nestačili na Kadaň. Celkově tedy končíme na čtvrtém místě, což v soutěži, ve které nastupuje šest týmů, nevypadá úplně nejlíp. Za mě tedy, ani úspěch, ale ani nějaký výrazný neúspěch. Vzhledem k našemu věku a fyzickým silám a tím jak jsme se v play-off scházeli, na víc to prostě letos nebylo.

2. Já bych řekl, že se nám slušně dařilo v ofenzivě, kdy se bodově dokázalo prosadit vícero hráčů, což dokazují naše statistiky. A dá se říct, jako již tradičně jsme měli nejlepší obranu a inkasovali jsme nejméně gólů. Takže za mě si zaslouží pochvalu všichni, kdo se o to zasloužili. Koho bych však zmínil, tak jsou nově příchozí hráči Aleš Homolka, Ondra Černý a Marek Chytrý. Všichni zapadli výborně jak herně, tak i lidsky a doufám, stejný pocit mají i oni a že s námi budou pokračovat i v další sezóně.

3. Kvalita ligy je na vysoké úrovni, žádný zápas není úplně lehký, a i když se nám někdy podařilo vyhrát větším rozdílem, tak nám to soupeř nedal zadarmo. Důležité je v jakých sestavách se týmy sejdou, pokud je to na tři lajny, tak je to pak opravdu cvrkot. O kvalitě hráčů ani nemluvím, v soutěži hraje hodně současných i bývalých hráčů z extraligy a také dost hráčů s hokejovou minulostí nebo dokonce i současností.

4. Příští rok určitě pokračujeme. Co se týká pohybu v kádru, nějaké drobné změny asi budou. Některé posily máme vytipované, důležité také bude, jaká bude podoba soutěží a jaké týmy budou hrát. Podle toho zkusíme oslovit i případné další hráče, protože stejně jako loni, i když nás je na soupisce dvacet, tak dohráváme sezónu na 11-12 lidí. Takže určitě chceme zapracovat na větší šířce kádru.

Vojtěch Uhlíř – Berani Ústí nad Labem

1. Sezónu hodnotím jako neúspěšnou. Berani mají vždy nejvyšší cíle a ambice. Bohužel jsme se v play-off potýkali s nečekaně vysokou marodkou a také tradičním nedisciplinovaným přístupem některých hráčů v mnoha zápasech.

2. Nerad vyzdvihuji kohokoli, protože je to týmový sport a všichni se musí podřídit úspěchu týmu. Vždy říkám, ze kdo toto nerespektuje, má raději jít hrát tenis, kde může nadávat nebo chválit jen sám sebe. Samozřejmě v týmu jsou hráči, kteří mezi ostatními vyčnívají, nicméně od toho v týmu jsou, aby ho táhly k úspěchům.

3. Úroveň soutěže se mění s tím, jak dokáží týmy v průběhu sezóny posílit o hokejisty. Obecně ale lze říci, ze úroveň soutěže je dobrá.

4. Jsem v týmu teprve první sezónu a ještě na střídavý start, ale věřím a doufám, že jádro zůstane a vhodně se doplní zejména o mladší ročníky.

Dandy Malé Březno – Ondřej Fencl

1. Tak základní část pro nás nebyla úplně optimální a vypadalo to spíše na "sestup", ale před začátkem play-off se cosi změnilo a začalo se nám dařit. Možná to bude znít jako fráze, ale u nás to platilo dvojnásob, během play-off se tu utvořila neskutečná parta lidí, která nás vynesla až do finále. Během sezóny by nikdo nečekal, že bychom došli až do finále a ještě do prodloužení posledního rozhodujícího zápasu. Takže sezónu nakonec můžu hodnotit i za kabinu úspěšně.

2. Určitě dvojice Ríša Záruba, Tomáš Chyba a samozřejmě i oba naši brankaři, kteří nás v play-off svými výkony neskutečně drželi. No ale hlavně jak jsem už zmiňoval, celý tým hrál skvěle a díky tomu jsme došli tak daleko.

3. Jako každoročně mi přijde, že úroveň 2.ligy je dost vysoká a že i celkově hokejbal je víc a víc rychlejší.

4. Tak to je ještě docela brzy, ale v nejbližší době se vše bude řešit.

Panthers Kadaň – Ondřej Tumpach

1. Tak hodnotíme ji určitě pozitivně, konečně jsme mohli hrát svoje domácí zápasy na našem hřišti. Letos jsme oslavili výročí deseti let od vzniku klubu, byla to naše devátá sezóna a konečně jsme dokázali urvat titul a dostat ho do Kadaně.

2. Celý tým šlapal jak hodinky od začátku sezóny, oba brankáři chytali výborně, na jaře pak přišly nějaké posily, útočník Honza Müller a obránce Petr Chotaš, před play-off pak ještě Venca Cestr a všichni do toho týmu skvěle zapadli. Makali jsme jako tým a proto slavíme titul, pokud bych měl někoho opravdu vyzdvihnout tak je to Jirka Paul, protože moc dobře vím kolik tomu obětoval a jak moc ten titul do Kadaně chtěl dostat, do toho přidal i dost bodových a gólových příspěvků.

3. Úroveň soutěže byla dobrá, některé zápasy především u nás v Kadani se zvrhly v kanonádu, ale plno zápasů bylo vyrovnaných a gradovalo to v play-off, nejprve hrozně těžká série s SK Dubí a potom finále s Dandy, kde se rozhodlo až v pátém utkání a ještě v prodloužení.

4. Určitě budeme hrát dál, ale na otázku odchodů a příchodů je ještě velmi brzo, určitě nějaké odchody budou a pak budeme muset reagovat nějakými příchody.

Tabulka 2. Liga - Čechy Sever
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
Panthers Kadaň
21 90:49 47
2.
SK Dubí
21 111:58 43
3.
HSÚ Berani Ústí...
21 92:51 41
4.
HBC Dandy Malé...
21 65:74 30
5.
HBC Ještěři...
21 69:72 28
6.
SHC Killers...
21 65:92 27
7.
Elba DDM Ústí nad...
21 59:97 19
8.
HBC Coma Team
21 61:119 17