2. liga

Dubí s Kadaní ve 2. Lize vynulovaly soupeře, vyhrálo i Dandy a vracející se Ještěři

Po letní pauze se nám v regionu rozběhla také druhá liga. V prvním kole slavila zisk všech tří bodů Kadaň, která obhajuje titul. Bez obdržené branky vyhrálo také Dubí. Dandy přetlačilo celek Litoměřic a Ještěři urvali těsnou výhru s Coma Teamem.

HSÚ Berani Ústí n/L vs. Panthers Kadaň 0:2 (0:0, 0:2, 0:0)

Vždy ambiciózní tým Beranů přivítal v prvním kole úřadující šampiony druhé ligy z Kadaně. Po bezbrankové první třetině se sedmnáctka diváků dočkala prvních branek v té druhé. Panthers se povedlo během pěti minut dvěma přesnými zásahy odskočit, jak se později ukázalo, rozhodujícího náskoku. Premiérové trefy v novém ročníku zaznamenalo duo Rác a Paul. Berani sice zhruba před koncem zkusili hru s odkrytými zády, avšak snížení to nepřineslo. Kadaň si tak veze z Ústí první výhru sezóny a brankář Vítek čisté konto.

SK Dubí vs Elba DDM Ústí n/L B 8:0 (1:0, 5:0, 2:0)

Dubí hostilo rezervu extraligové Elby DDM. V první třetině se prosadil pouze Kváš a zdálo se, že to bude vyrovnaný duel, ovšem opak byl pravdou. Výbuch Elby DDM ve druhé třetině rozhodl o osudu celého mače. Dubští pěti brankami opanovali prostřední třetinu. Hattrick v ní uzavřel již zmíněný Kváš. K němu se přidali postupně Koval, Matouš a Rus. Produktivní forvard se zkušenosti z extraligy Miloslav Kváš ve třetí části přidal čtvrtou branku a pečeť na výhře „eskáčka“ dala branka Jiravy. Nulu si do statistik zapsal Aleš Homolka.

HBC Dandy Malé Březno vs. SHC Killers Litoměřice 4:2 (0:0, 3:1, 1:1)

Třetí utkání v Malém Březně nabídlo bezgólovou první část, byť možná mírně lepší byli hosté. Ti také šli jako první do vedení, když v jedenadvacáté minutě překonal Totha Michal Hubený. Dandy se ale povedlo něco, co často k vidění není. Během pouhých 43 sekund naprosto obrátilo vývoj třemi brankami! Recept na Růžičku našli Chyba, Ondřej Uher a Kuběna. Killers ale vstoupili do třetí části aktivně a po gólu Smolíka se mohlo zadělat na drama, avšak to nepřipustil svou druhou brankou v zápase Ondřej Uhera a Dandy si i přes emotivní závěr dokráčelo pro tříbodový zisk.

HBC Ještěři Ústí n/L vs. HBC Coma Team 3:2 (1:0, 1:0, 1:2)

Napínavý duel sliboval souboj Ještěrů a Comy. A byli to právě Ještěři, kteří otevřeli skóre zápasu ve čtrnácté minutě. Prosadil se Dušan Pechy. Další branka byla schována opět na konec třetiny, tentokráte té druhé. V čase 29:18 poslal zelenočerné do dvoubrankové náskoku Brůha. Když na začátku dvaačtyřicáté minuty navýšil vedení domácích mladý Milan Jelen zdálo se, že je po zápase. Ovšem Coma se dokázala do boje o body ještě vrátit! V polovině třiačtyřicáté minuty se trefil Aleš Macek a při následné hře bez brankáře zkorigoval výsledek Dominik Havlík. Víc ale modří nestihl, a tak se tří bodů z ústeckého derby radují Ještěři.

Tabulka 2. Liga - Čechy Sever
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
Panthers Kadaň
21 90:49 47
2.
SK Dubí
21 111:58 43
3.
HSÚ Berani Ústí...
21 92:51 41
4.
HBC Dandy Malé...
21 65:74 30
5.
HBC Ještěři...
21 69:72 28
6.
SHC Killers...
21 65:92 27
7.
Elba DDM Ústí nad...
21 59:97 19
8.
HBC Coma Team
21 61:119 17