2. liga

Čelo 2. Ligy se vyrovnává, Elba DDM ztratila první výhru díky následné kontumaci

Berani přetlačili v souboji ambiciózních týmů Dubí. Kadaň nestačila na ústecké Ještěry a Coma schytala devět branek na půdě Litoměřic. Elba DDm poprvé vyhrála, avšak z tří bodů se nakonec díky kontumaci raduje Dandy Malé Březno.

HBC Dandy Malé Březno vs. Elba DDM Ústí n/L 5:0 (kontumačně)

Skóre zápasu otevřel v sedmnácté minutě domácí Psar, avšak Elba DDM kontrovala góly Plachého a Eisenhammera. Následně navýšil vedení Elby DDM Gisel. Domácímu Dandy se ale povedlo srovnat krok. Do přestávky snížil svým druhým gólem Roman Psar a pět minut před koncem srovnal v přesilovce Drenčko. Výhru Elby DDm zařídila branka ze třiačtyřicáté minuty z hokejky Škurly. Radost z prvních bodů Elbě DDM vydržela jen pár dnů, než se ukázalo, že v zápase nastoupil vyšší počet hráčů ze soupisky extraligového áčka než je povoleno herními řády. Na hřišti sice Elby DDM vyhrála, ale tři body do tabulky si připsalo Dandy, které je tak stále v domácím prostředí neporaženo.

SK Dubí vs. HSÚ Berani Ústí n/L 4:5p (2:0, 0:1, 2:3 – 0:1)

První třetinu vyhrálo Dubí díky dvěma brankám Ondřeje Černého. Padly v rozmezí dvou minut. V čase 24:00 využil přesilovku Arnold a snížil stav zápasu. A byli to právě Berani, kteří dokázali zápas překlopit na svou stranu ve třetí části. Stalo se tak po brankách Nagyho s Dvořákem. Následně srovnal na průběžných 3:3 v početní výhodě domácí Rus. Stejnou mincí oplatil svému soupeři kapitán Beranů Vojtěch Uhlíř. Už se zdálo, že modrobílý celek vyhraje za tři body, ovšem osmnáct sekund před sirénou využil druhou početní výhodu v zápase kapitán Dubí Martin Rus a poslal zápas do prodloužení. Z něj se odehrálo pouze dvaadvacet sekund, než rozhodl o druhém bodu pro Berany Martin Patzelt.

HBC Ještěři Ústí n/L vs. Panthers Kadaň 4:1 (1:0, 1:0, 2:1)

Ještěrům vyšel úvod zápasu, když již ve čtvrté minutě prostřelil Vítka Ivan Kučera. Na další branku si diváci museli počkat do druhé periody, a byli to opět domácí Ještěři, kdo změnil vývoj skóre. Konkrétně to byl Milan Jelen mladší. V závěrečných pěti minutách padly hned tři branky. Do vedení 3:0 poslal Ještěry Radomír Vaněk, ale vzápětí snížil kadaňský Adam Hájek. Panthers zkusili hru bez brankáře, avšak ta jim nepřinesla ovoce, ba naopak, neboť počtvrté inkasovali. Prosadil se i druhý z bratrů Vaňků, Kryštof. Ještěři tak porazili úřadujícího mistra.

SHC Killers Litoměřice vs. HBC Coma Team Ústí n/L 9:4 (3:0, 3:3, 3:1)

V jedenácté minutě otevřel bohatý brankový účet domácí Zimanzl. Samotný závěr první části přivál dvě rychlé branky Gazsiho a Killers rázem vedli tříbrankovým rozdílem. Po změně stran navýšil vedení Hubený, a až poté se prosadili také hosté z Comy. Hned třikrát mířil do černého Aleš Macek. Ovšem radost z kontaktního gólu trvala pouhých šest vteřinek, než si vzal opět slovo zkušený Hubený. Do druhé pauzy skóroval ještě Smolík a Litoměřice tak stále vedly o tři branky a toto vedení již uhájily. Během třetí periody se totiž prosadily ještě třikrát a Comě dovolily skórovat jen jednou. Devětašedesát diváků tak v Litoměřících vidělo brankové hody a vítězství domácího souboru.

Tabulka 2. Liga - Čechy Sever
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
Panthers Kadaň
21 90:49 47
2.
SK Dubí
21 111:58 43
3.
HSÚ Berani Ústí...
21 92:51 41
4.
HBC Dandy Malé...
21 65:74 30
5.
HBC Ještěři...
21 69:72 28
6.
SHC Killers...
21 65:92 27
7.
Elba DDM Ústí nad...
21 59:97 19
8.
HBC Coma Team
21 61:119 17