2. liga

Elba B si vyšlápla na Dubí. Vyhráli také Berani a Litoměřice

Rezerva Elby již není na nule. O posledním říjnovém víkendu dokázala porazit, vcelku přesvědčivě, celek Dubí. O týden později loupili Berani na půdě Kadaně, když lépe zvládli samostatná střílení. Domácího prostředí dokázali naplno využít hráči Litoměřic.

Elba DDM Ústí n/L B vs. SK Dubí 5:1 (1:0, 1:0, 3:1)

Na branku se nečekalo dlouho, již po šestačtyřiceti sekundách otevřel skóre domácí Kotlář. Tímto se ale gólový účet přibrzdil, další gól padl v polovině utkání, když na 2:0 zvyšoval ústecký Matyáš Čaloun. Elbě vyšel opět úvod třetí třetiny, když šestatřicet sekund po změně stran navýšil vedení Giesel. Na již 4:0 z pohledu rezervy extraligového celku zvýšil v devětatřicáté minutě Haas. Za Dubí našel odpověď a Koudelku o čisté konto připravil ve třiačtyřicáté minutě Jakub Koval. Eskáčko poté riskovalo s opuštěnou klecí, ovšem tento risk nevyšel. Šestnáct sekund před sirénou vstřelil pátý gól Elby a svůj druhý David Haas. Elba B tak poprvé v novém ročníku slaví výhru a to hned proti celku z čela tabulky.

Panthers Kadaň vs. HSÚ Berani Ústí n/L 3:4ss (0:2, 0:0, 3:1 – 0:0)

V Kadani otevřel skóre v sedmé minutě při přesilovce Šilínek. Ve dvanácté minutě zvýšil na dvoubrankový rozdíl šikula Martin Patzelt. Tento stav vydržel až do třetí třetiny, padly hned čtyři branky. Že jsou přesilovky účinnou zbraní, tak o tom se přesvědčili i Berani, neboť Panthers zásluhou Holána s Hájkem srovnali stav zápasu a ve čtyřicáté minutě překlopili vedení, zásluhou Ondřeje Tumpacha, na svou stranu. V čase 41:22 poslal zápas do prodloužení hostující Filip Novotný, jenž také využil přesilovku. Prodloužení branku nenabídlo, tudíž rozhodnout musela samostatná střílení. V nich se hráči Beranů prosadili dvakrát, kdežto kadaňští střelci nikoliv, a tak plusový bod získává celek z Ústí. Rozhodla o něm branka Patzelta z první série.

SHC Killers Litoměřice vs. HBC Dandy Malé Březno 3:2 (2:0, 1:1, 0:1)

Souboj v Litoměřicích přinesl rychlý gól, již ve druhé minutě se prosadil domácí Mareš. Před pauzou poslal Killers do dvoubrankového vedení zkušený Hubený. Po změně stran se domácím povedlo opět rychle skórovat, tentokrát to bylo těsně po dvou minutách, prosadil se Stibal. Hráči Dandy ale nesložili zbraně. V osmadvacáté minutě skóroval Drenčko a tentýž hráč v závěru v přesilovce snížil na jednobrankový rozdíl. Poslat zápas do prodloužení se ale již hráčům Malého Března nepovedlo, a tak Killers slaví cenný zisk tří bodů.

Tabulka 2. Liga - Čechy Sever
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
Panthers Kadaň
21 90:49 47
2.
SK Dubí
21 111:58 43
3.
HSÚ Berani Ústí...
21 92:51 41
4.
HBC Dandy Malé...
21 65:74 30
5.
HBC Ještěři...
21 69:72 28
6.
SHC Killers...
21 65:92 27
7.
Elba DDM Ústí nad...
21 59:97 19
8.
HBC Coma Team
21 61:119 17