2. liga

Litoměřice přetlačily Ještěry, tři body mají také Berani, Dubí a Elba DDM B

V předposledním hracím víkendu druhé ligy vyloupilo Dubí hájemství Dandy. Coma nestačila v ústeckém souboji na Berany. Rezerva Elby DDM přetlačila srdnatě bojující Kadaň a Litoměřice ubojovaly doma tři body s Ještěrkami.

HBC Dandy Malé Březno vs. SK Dubí 1:4 (0:1, 0:3, 1:0)

Utkání otevřela branka hostujícího Jejkala zhruba v polovině třinácté minuty. Díky ní vyhrálo Dubí úvodní patnáctiminutovku. V té druhé přišel úsek dvou minut, který rozhodl o osudu celého střetnutí. Časomíra ukazovala 17:00, když navýšil na dvoubrankový rozdíl Kváš. Půl minuty po něm skóroval Rus a vše uzavřel v čase 18:59 Koval. Dandy sice ve třetí části vykřesalo naději zásluhou branky Labuty, ovšem více již zvládnout nestihlo a ani brankář Sobotka více nedovolil. Dubí tak slaví důležité tři body a je stále na čele tabulky.

HBC Coma Team Ústí n/L vs. HSÚ Berani Ústí n/L 3:6 (1:2, 1:1, 1:3)

Uběhlou pouze šestaosmdesát sekund, když poprvé rozvlnil síť hostující Štoček. Zkraje osmé minuty využil přesilovku Šilínek a Berani vedli o dva zásahy. Ještě do první pauzy snížil za Comu Jakub Růžička. Další dva pohyby ve skóre přišli těsně po změně stran. Nejprve vrátil Beranům dvoubrankový náskok Nagy a krátce po něm opět snížil Aleš Macek. Čtyřiatřicátá a pětatřicátá minuta přinesla další dva přesné zásahy beraní party. Do černého mířili přesně Netušil s Adámkem. Šestou branku hostí vsítil ve třiačtyřicáté minutě v přesilovce Pavlíček. Tečku za zápasem udělal svou brankou v poslední minutě střetnutí Jakub Růžička, taktéž využil přesilovku.

Elba DDM Ústí n/L B vs. Panthers Kadaň 6:4 (2:1, 1:2, 3:1)

Kadaň přijela do Ústí v počtu pouhých osmi hráčů a byla to právě ona, kdo jako první ztrácela. Dokonce dvě branky, když se prosadili Ryska s Michajličenkem. Krátce po druhé ústecké trefě snížil za Panthers Hána. V polovině mače vrátil Elbě DDM dvoubrankový náskok Michajličenko, ovšem Kadaň zabojovala a díky brankám Paula a Hány srovnala krok na průběžných 3:3. Díky bojovnosti se hostům podařilo utkání překlopit na svou stranu v páté minutě třetí třetiny, kdy se podruhé trefil Paul. Elba DDM získala tři body až podařenou závěrečnou pětiminutovkou, kdy třemi brankami otočil vývoj opět na svou stranu. Dvakrát se prosadil Matyáš Čaloun a tečku za zápasem udělal David Haas.

SHC Killers Litoměřice vs. HBC Ještěři Ústí n/L 3:2 (0:1, 1:0, 2:1)

Souboj sousedů v tabulce začal lépe pro Ještěry, které v desáté minutě poslal do vedení David Bím. Srovnání přišlo v osmadvacáté minutě, kdy využil přesilovku domácí Chvojka. Tentýž hráč dokázal v čase 39:22 překlopit stav zápasu na stranu domácích Killers. Byť radost trvala jen jednadvacet sekund, než srovnal Pechy. V čase 42:39 dostal hostující brankář Landt trest na pět minut a do konce zápasu za bodnutí špičkou hokejky. Do brány musel náhradník Norek, který po osmnácti sekundách inkasoval. Překonal ho zkušený Michal Hubený, který zajistil domácím zisk důležitých tři bodů.

Tabulka 2. Liga - Čechy Sever
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
Panthers Kadaň
21 90:49 47
2.
SK Dubí
21 111:58 43
3.
HSÚ Berani Ústí...
21 92:51 41
4.
HBC Dandy Malé...
21 65:74 30
5.
HBC Ještěři...
21 69:72 28
6.
SHC Killers...
21 65:92 27
7.
Elba DDM Ústí nad...
21 59:97 19
8.
HBC Coma Team
21 61:119 17