2. liga

Uplynulé kolo nabídlo vyrovnané zápasy, na čele Dubí, na chvostu Elba DDM B

První kompletní jarní kolo má za sebou druhá liga. K vidění byly hned čtyři velmi vyrovnané zápasy, kde rozhodovaly maličkosti. Z tří bodů se radovaly celky Beranů, Panthers Kadaň a Dubí. Coma díky výhře v prodloužení přeskočila Elbu DDM B.

HBC Ještěři Ústí n/L vs. HSÚ Berani Ústí n/L 1:2 (0:0, 1:2, 0:0)

Po první bezbrankové třetině se dostali do vedení domácí Ještěři. Ve dvacáté minutě otevřel skóre derby Roman Abraham. Berani si pomohli přesilovými hrami. V čase 26:02 srovnal stav zápasu Jan Šilínek. Druhá využitá početní výhoda na sebe nenechala dlouho čekat a modrobílí to stihli ještě před druhou pauzou. Úspěšným střelcem byl Daniel Adámek. Jak se později ukázalo, byla to rána vítězná. Ještěři zkusili v závěru hru s opuštěnou klecí, ale poslat zápas do prodloužení se nepovedlo.

HBC Dandy Malé Březno vs. Panthers Kadaň 3:4 (1:1, 1:1, 1:2)

Druhé derby tohoto kola svedlo dohromady celky Dandy a Kadaně, loňské finalisty soutěže. Jako první otevřel brankový účet domácí Pavel Kuběna, jenže Panthers našli brzo odpověď. Do růžku Nečkovy branky se trefil Ondřej Tumpach. Po změně stran se dostali hosté do vedení zásluhou Jiřího Paula. V polovině utkání srovnal po kombinaci Miloš Hlinka. Pětatřicátá minuta přinesla vedení Dandy, když na konci akce byl Tomáš Chyba. Radost z vedení ale trvala jen chviličku. Kadaň má totiž Adama Hájka. Ten krátce po třetí brance domácích srovnal a v závěru dramatického a vyrovnaného mače překlopil výhru na stranu kadaňského mužstva.

HBC Coma Team vs. Elba DDM Ústí n/L B 3:2p (1:0, 0:1, 1:1 – 1:0)

Další ústecký souboj, tentokrát ze spodku druholigové tabulky. Coma hostila rezervu Elby DDM. Na první branku utkání se nemuselo dlouho čekat, po pouhých 21 sekundách se prosadil Štěpán Moucha a Coma vedla. Vyrovnání přinesla až druhá část a gól padl také v samotném úvodu, za Elbu DDM skóroval Matyáš Čaloun. Tentýž hráč ve třiatřicáté minutě poslal Elbu DDM do vedení. O tom, že se bude prodlužoval, rozhodl Radek Vyhlídal gólem v čase 42:29. Podobu skóre daly branky mladých pušek a rozhodnutí si vzal na starost zkušený Tomáš Harkabus. Coma tak vyhrála potřetí v ročníku a posunula svého soka na poslední místo.

SHC Killers Litoměřice vs. SK Dubí 0:2 (0:0, 0:1, 0:1)

Posledním utkáním kola byl souboj Litoměřic a Dubí, takže třetí s prvním týmem tabulky. První perioda branku v Killers aréně nenabídla. Změnu skóre zařídil v sedmadvacáté minutě hostující Miloslav Kváš. Bývalý brankář Dubí měl proti soupeři speciální motivaci, avšak jeho spoluhráči si v zápase vylámali zuby na Josefu Sobotkovi. Nic na tom nezměnila ani závěrečná powerplay, kdy místo srovnání přišlo definitivní rozuzlení z hokejky dubského Matěje Kovala. Dubí tak vyhrálo těžký a na střely bohatý zápas s nulou.

Tabulka 2. Liga - Čechy Sever
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
Panthers Kadaň
21 90:49 47
2.
SK Dubí
21 111:58 43
3.
HSÚ Berani Ústí...
21 92:51 41
4.
HBC Dandy Malé...
21 65:74 30
5.
HBC Ještěři...
21 69:72 28
6.
SHC Killers...
21 65:92 27
7.
Elba DDM Ústí nad...
21 59:97 19
8.
HBC Coma Team
21 61:119 17