2. liga

Týmy Kadaně a Comy si zastřílely, výhry slavily i celky Beranů a Malého Března

Druhá liga nabídla další kompletní kolo. Berani v něm v sobotu přehráli Dubí 5:3. V neděli nedala Kadaň šanci Ještěrkám a Coma Litoměřícím. Obrat se udál v utkání rezervy Elby DDM a Dandy Malého Března, to se vrátilo do utkání a nakonec slavilo zisk tří bodů.

HSÚ Berani Ústí n/L vs. SK Dubí 5:3 (2:1, 3:0, 0:2)

Již ve druhé minutě poslal Dubí do vedení využitou přesilovkou David Kovář. Beraní odpověď přišla v páté minutě z hokejky Šilínka. V polovině první periody poslal Berany do vedení Martin Patzelt. Prostřední dějství patřilo beraní partě, která ho opanovala poměrem 3:0. Do černého mířil Jaroslav Netušil, jenž dal dvě branky a Daniel Adámek. Dubské snížení přišlo v šestatřicáté minutě, když využili druhou přesilovku, na jejím konci byl Matouš. Tentýž hráč vykřesal jakousi naději na začátku poslední pětiminutovky, avšak hráči Beranů si závěr pohlídali a připsali si důležité tři body.

Panthers Kadaň vs. HBC Ještěři Ústí n/L 8:4 (2:0, 4:1, 2:3)

Kadani parádně vyšla osmá minuta utkání, když se v rozmezí devíti sekund dostala do dvoubrankového trháku, který zařídily branky Paula a Hány. V osmnácté minutě se prosadil v oslabení domácí střelec Adam Hájek, krátce po něm přidal čtvrtou trefu Ondřej Tumpach. Poté přišlo snížení z hokejky hostujícího Kučery, avšak na rozdíl čtyř branek upravil skóre v jedenadvacáté minutě opět Ondřej Tumpach. Pětačtyřicet sekund před druhou sirénou vstřelil šestou kadaňskou branku, a svou druhou v zápase, Ondřej Hána. Sotva začala třetí třetině, snížil hostující Milan Jelen. V pětatřicáté minutě navýšil vedení Panthers Josef Rác a v čase 35:45 vstřelil svou druhou branku v oslabení v tomto zápase Adam Hájek. Ještěři se ve druhé polovině třetí části zmohli pouze na korigování skóre. Další dvě branky vstřelil Ivan Kučera. Hattrick tomuto zkušenému borcovi po porážce 8:4 jistě zhořkl.

Elba DDM Ústí n/L B vs. HBC Dandy Malé Březno 2:3 (2:0, 0:0, 0:3)

Rezerva Elby DDM doplněna o hráče z áčka začala velice dobře. Po deseti minutách vedla na loňským vicemistrem dvoubrankovým rozdílem. V šesté minutě otevřel skóre Petr Michajličenko, a po něm přidal branku Aleš Popluhar. Ve druhé části branka nepadla, avšak ta třetí přinesla velký zvrat. Necelou minutu po změně stran snížil za hosty Michal Vosmik. O minutu později již bylo vyrovnáno, do černého se trefil přesně Marek Štrébl. Už se zdálo, že utkání zamíří do prodloužení, avšak to odmítl Michal Vosmik a svou druhou brankou v samotném závěru utkání přisoudil Malému Březnu tříbodový lup.

HBC Coma Team vs. SHC Killers Litoměřice 10:5 (4:1, 4:1, 2:3)

Coma nastoupila do utkání aktivně. Dokládá to i první pětiminutovka, která přinesla hned tři branky v síti Killers. Trefil se Zdvořáček, Vlach a Macek. Ve dvanácté minutě snížil v přesilovce hostující Šimek. Avšak tečku za první částí udělal svou druhou trefou Aleš Macek. V sedmnácté minutě navýšil vedení Comy premiérovým zásahem v modrém dresu Štěpán Moucha. Následně si domácí nepohlídali záda v přesilovce a přišla korekce z hole Jaroslava Ježka. Druhá půlka prostředních patnácti minut patřila Coma Teamu, konkrétně Štěpánu Mouchovi, Petru Zdvořáčkovi a Tomáši Harkabusovi, kteří zajistili stav 8:2 po dvou třetinách. Po změně stran vstřelil devátý gól domácí party Milan Vlach. Killers následně zabrali a v rozmezí dvou minut snížili stav o tři branky. Prosadil se Chvojka, Šimek a Smolík. Tečku za gólově bohatým utkáním udělal Tomáš Harkabus. Coma tak vyhrála vysoko 10:5 a navázala na výhru s Elbou DDM B.

Tabulka 2. Liga - Čechy Sever
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
Panthers Kadaň
20 88:49 44
2.
SK Dubí
20 111:56 43
3.
HSÚ Berani Ústí...
20 84:49 38
4.
HBC Dandy Malé...
20 62:69 30
5.
SHC Killers...
20 63:84 27
6.
HBC Ještěři...
20 65:69 25
7.
Elba DDM Ústí nad...
20 56:93 19
8.
HBC Coma Team
20 56:116 14