2. liga

Dandy ve 2. Lize z dvojboje bez bodů, kdežto Kadaň v osmi oloupila Dubí

Nejvyšší regionální soutěž nezastavuje a během uplynulého víkendu přinesla hned pětici zápasů. Bez bodového zisku z nich odešlo Dandy, které nestačilo na Berany a Coma Team. Kadaň v osmi hráčích oloupila Dubí. Litoměřice vybojovaly dva body proti Beranům a Ještěři přetlačili rezervu Elby DDM.

HSÚ Berani Ústí n/L vs. HBC Dandy Malé Březno 8:0 (3:0, 2:0, 3:0)

Vstup do utkání se vydařil Beranům, kteří v polovině úvodní periody vedli tříbrankovým rozdílem. Další míček v síti Dandy se ocitl krátce po změně stran. Ve dvacáté minutě to již bylo hrozivých 5:0, a v tu dobu měli na svém kontě dva góly Bejček a Patzelt. Právě druhému jmenovanému vyšla druhá půlka třetí třetiny a dalšími zvýšil vedení Beranů, mezi třetí a čtvrtou branku se vklínil Šilínek. Berani doslova zdemolovali Dandy Malé Březno.

SK Dubí vs. Panthers Kadaň 4:6 (0:1, 2:2, 2:3)

Kadaň přijela k zápasu pouze v osmi hráčích do pole, ale parádně jí vyšla první třetina, když v šesté minutě překonal Sobotku Rác. Necelou minutu po změně stran navýšil vedení Panthers Hájek, ale domácím se podařilo snížit zásluhou Kovala. Vedení o dvě branky vrátil hostům svou druhou trefou Hájek. Do přestávky zkorigoval stav Grosse. Ve třetí části se jako první trefil Paul, po něm překonal Vítka Matouš, ale Adam Hájek byl při chuti a v osmatřicáté minutě zkompletoval hattrick. Závěrečnou pětiminutovku nastartoval Langthaler, jenže poslední slovo měli Kadaňští, konkrétně Josef Rác. Panthers i přes nízký počet vyválčili velice důležité tři body.

HBC Dandy Malé Březno vs. HBC Coma Team 4:6 (1:3, 2:1, 1:2)

Dandy dostalo v neděli možnost nápravy, jenže v domácím střetnutí s Comou nezačalo vůbec dobře a po brankách Trončinského a Macka prohrávalo již o dva góly. Následně snížil Hlinka, jenže radost trvala pouze deset sekund, než se podruhé trefil hostujíc Macek a Coma opět měla navrch dva zásahy. V pětadvacáté minutě využil přesilovku Trončinský. Domácím se ale nadmíru povedla minuta šestadvacátá, když se v rozmezí 39 sekund trefili Šnajdr s Hladkým. Po změně stran došlo dokonce na vyrovnání, když se podruhé prosadil Ondřej Šnajdr. Jenže Coma si v závěru utkání pomohla dvěma přesilovkami. Nejprve uzavřel hattrick Macek a tečku za zápasem udělal Radek Vyhlídal. Ústecký dvojboj tak dopadl pro Dandy mizerně.

SHC Killers Litoměřice vs. HSÚ Berani Ústí n/L 4:3pp (1:0, 1:0, 1:3 – 1:0)

Již ve čtvrté minutě poslal Killers do vedení Hubený, když využil přesilovku. Tentýž zkušený hráč v polovině utkání upravil již na 2:0 z pohledu domácích. Berani ale ukázali svou sílu a mezi třiatřicátou a pětatřicátou minutou převrátili brankový součet na svou stranu. Trefili se postupně Patzelt, Pavlíček a Štoček. Závěr ale domácím vyšel a 72 sekund přes sirénou srovnal na 3:3 Šimek. Berani vstoupili do prodloužení v početní výhodě, ale zužitkovat ji nedokázali, a tak když putoval na trestnou Štoček, přišla chvíle domácího beka Jaroslava Ježka. Ten výhodu o jednoho muže využil a přisoudil Killers bonusový druhý bod.

HBC Ještěři Ústí n/L vs. Elba DDM Ústí n/L B 4:3 (2:2, 1:1, 1:0)

V sedmé minutě si otevřel střelnici hostující Matěj Kocourek. Na tuto trefu dokázal dvěma zásahy odpovědět Radomír Vaněk. Vedení ale vydrželo Ještěrům pouhých sedmnáct sekund, než se podruhé trefil i Matěj Kocourek. Osmnáctiletý forvard v jedenadvacáté minutě dokonal hattrick a poslal Elbu DDM podruhé do vedení. Těsně před druhou sirénou srovnal krok Tlapa. V polovině třetí části hattrick hero Elby DDM udělal faul a následně neudržel nervy a poslal svůj tým do tří, čehož Ještěři využili. Na konci přesilovky byl opět Tlapa, který tak rozhodl o tříbodové výhře.

Tabulka 2. Liga - Čechy Sever
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
Panthers Kadaň
20 88:49 44
2.
SK Dubí
20 111:56 43
3.
HSÚ Berani Ústí...
21 92:51 41
4.
HBC Dandy Malé...
20 62:69 30
5.
SHC Killers...
21 65:92 27
6.
HBC Ještěři...
20 65:69 25
7.
Elba DDM Ústí nad...
20 56:93 19
8.
HBC Coma Team
20 56:116 14