2. liga

Sérii Dubí s Berany rozhodne pátý zápas, ve finále již čeká Kadaň

Kadani se povedlo podruhé v řadě proklouznout do finále. V semifinálové sérii si nejrychlejším možný způsobem poradila s celkem Ještěrů. O druhém finalistovi zatím není jasno. Bitva mezi Berany a Dubím je vyrovnaná 2:2 na zápasy a o všem rozhodne zápas číslo pět.

SK Dubí vs. HSÚ Berani Ústí n/L - průběžný stav série 2:2

HSÚ Berani Ústí n/L vs. SK Dubí 4:8 (1:2, 0:3, 3:3)

Třetí duel série začal lépe pro Berany, kteří se po brance Bejčka dostali do vedení, jenže Dubští zásluhou Matěje Kovala a Kováře otočili vývoj na svou stranu ještě v první části. Polovina druhé patnáctiminutovky patřila opět hostům, kteří během dvou minut odskočili do tříbrankového trháku. Na průběžných 5:1 pro Dubí upravil na konci třetiny svým druhým gólem Kváš. Po změně stran navýšil vedení červenočerných Jejkal. Krátce na to snížil Bejček a po něm skóroval i Pavlíček, jenže radost z třetí beraní branky vydržela necelou půl minutku, než se prosadil Konrád. Tři minuty před koncem skóroval podruhé v zápase Pavlíček. Následný risk ale domácím nevyšel a Jejkal gólem do prázdné klece pečetil výhru Dubí.

HSÚ Berani Ústí n/L vs. SK Dubí 6:0 (3:0, 0:0, 3:0)

Druhý den Berani odvraceli konec sezóny a povedlo se jim to stylově. Po pouhých osmi sekundách skóroval Martin Patzelt. Po něm ještě Berka s Bejčkem a Ústečtí vedli v deváté minutě o tři branky. Na další gól si zhruba šedesátka diváků musela počkat do závěrečné třetiny. Berani využili dvě přesilovky zásluhou Berky a Patzelta. Tečku za zápasem udělala branka Ašenbrenera z devětatřicáté minuty. Luboš Mergl tak udržel čisté konto a o postupujícím do finále rozhodne pátá bitva.

Panthers Kadaň vs. HBC Ještěři Ústí n/L - konečný stav série 3:0

HBC Ještěři Ústí n/L vs. Panthers Kadaň 2:6 (0:2, 1:1, 1:3)

Kadaňští dorazili do Ústí pouze v devíti lidech, ovšem byli to právě oni, kdo určoval ráz hry. Ve třetí minutě se prosadil Rác. V závěru první části na něj navázal šikula Ondřej Tumpach. Po změně stran poslal Panthers do tříbrankového trháku Adam Hájek. Jiskru naděje vykřesal brankou v oslabení Vladimír Brož. I Kadaň si dokázala pomoci přesilovou hrou. V čase 38:32 se o to postaral Adam Hájek. Následně skóroval za Ještěrky Vojtěch Tůma. Avšak risk Ještěrkám nevyšel a Jiří Paul trefil prázdnou klec, tečku za zápasem a celou semifinálovou sérií udělal v přesilovce Václav Cestr. Kadaň si tak podruhé v řadě zahraje o zlato z druhé ligy, avšak na soupeře si Panthers budou muset počkat.

Tabulka 2. Liga - Čechy Sever
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
Panthers Kadaň
21 90:49 47
2.
SK Dubí
21 111:58 43
3.
HSÚ Berani Ústí...
21 92:51 41
4.
HBC Dandy Malé...
21 65:74 30
5.
HBC Ještěři...
21 69:72 28
6.
SHC Killers...
21 65:92 27
7.
Elba DDM Ústí nad...
21 59:97 19
8.
HBC Coma Team
21 61:119 17