2. liga

Bazzy Děčín padlo s Vlčí smečkou, o den později nadělovalo v Litoměřicích

Druhá liga na severu Čech i o uplynulém víkendu přinesla svou porci zápasů. Hned ve dvou se představilo Bazzy Děčín, které nejprve padlo ve šlágru kola s Vlčí smečkou, ale o den později doslova deklasovalo Litoměřice. Ještěři a Rondo své přestřelky zvládli a připsali si důležité tři body.

Šlágr pro Vlky!

Vlčí smečka Ústí nad Labem vs. HBC Bazzy Děčín 8:4 (4:2, 1:1, 3:1)

Ve šlágru kola se na ústeckém hřišti střetly týmy z čela tabulky. První Vlčí smečka zatím ještě neztratila ani bod, ale v případě prohry s Bazzy Děčín by právě děčínští hokejbalisté vystřídali Vlky na čele tabulky. Smečka vlétla do zápasu výborně a kapitán Martin Zdvořáček poslal lídra tabulky do vedení. Vedení ale nevydrželo dlouho a Děčín zásluhou Drnce ihned srovnal. Vlci si vzali své vedení ihned zpátky po brance Faigla. Bazzy Děčín ale ukázalo, že letos hraje ve skvělé formě a opět zvládlo srovnat, ale bohužel pro děčínské hokejbalisty naposledy v utkání. Smečka přidala do přestávky ještě dvě brankya šla do kabin s vedením 4:2. Druhá třetina byla vyrovnaná a každý tým si připsal po jedné brance. Ve třetí třetině byl opět úspěšnější domácí tým a výsledné skóre tedy zní - 8:4 pro Vlčí smečku a Vlci si tak upevnili první příčku ve 2. lize na severu Čech.

Panthers Kadaň vs. HSÚ HBC Ještěři Ústí nad Labem 4:8 (1:3, 1:3, 2:2)

Do Chomutova, kde hrají svá domácí utkání Panteři z Kadaně, zavítali ke svému utkání Ještěři z Ústí nad Labem. Kadaň vlétla do utkání výborně a zásluhou Jiřího Paula šla do vedení. Ještěři ale pak zabrali a třemi brankami v řadě dostali utkání na svou stranu. Kadaň sice trápila hlavně zásluhou Jiřího Paula, který už druhý víkend po sobě vstřelil hattrick, silné Ještěry, ale bohužel víc než na domácí porážku 4:8 to nestačilo a stříbrný finalista z poslední sezóny mohl slavit vítězství.

Divokou přestřelku zvládlo Rondo

SHC Killers Litoměřice vs. HBC Bazzy Děčín 1:14 (0:3, 0:6, 1:5)

Zápas mezi Litoměřicemi a Děčínem by určitě nejradši domácí tým hodně rychle dostal z hlavy. V utkání existoval pouze jeden tým a děčínští hokejbalisté si s chutí zastříleli. Neuvěřitelných čtrnáct branek nasázelo Bazzy soupeři, který se zmohl pouze na jednu branku. Tuto kanonádu řídil svým hattrickem hlavně Radek Hůja a Karel Pilař.

HbC Rondo Teplice vs. HBC Most B 9:6 (3:0, 3:6, 3:0)

Velice zajímavé utkání jsme mohli vidět v duelu mezi teplickým Rondem a Mostem B. Rondo zvládlo svou roli favorita v první třetině na výbornou a po dvou brankách Bíma a jedné Soukupa vedlo 3:0. Ve druhé třetině však přišla gólová divočina, ve druhé části zápasu padlo devět branek a před závěrečnou částí svítil na tabuli stav 6:6! Třetí třetina už se nesla v opatrnějším duchu a rozhodnutí přišlo až pět minut před koncem z hole teplického Grusse. Mostečtí už nedokázali na tuto branku reagovat, naopak ještě dvakrát v závěru inkasovali a v bláznivém zápase, bohatém na branky, si nakonec tři body připsali tepličtí hokejbalisté.

Tabulka 2. Liga - Čechy Sever
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
Panthers Kadaň
20 88:49 44
2.
SK Dubí
20 111:56 43
3.
HSÚ Berani Ústí...
20 84:49 38
4.
HBC Dandy Malé...
20 62:69 30
5.
SHC Killers...
20 63:84 27
6.
HBC Ještěři...
20 65:69 25
7.
Elba DDM Ústí nad...
20 56:93 19
8.
HBC Coma Team
20 56:116 14