2. liga

Doufám v dohrání soutěží, i kdyby to mělo být formou turnaje, přeje si hokejový profesionál Navarra

Na severu Čech můžeme už od začátku hokejbalové historie vídat na hřištích i profesionální hokejisty, kteří hokejbal milují a nedají na něj dopustit. Jinak tomu není ani v Ústí nad Labem, kde se už několik let od mládežnických kategorií prohání po hřišti Roman Navarra.

Navarra si momentálně na své živobytí vydělává v německé hokejové lize, konkrétně v klubu EV Pegnitz. Jaká je situace v Německu, kde se mu v hokejové kariéře nejvíce líbilo a mnoho dalšího i z hokejbalu se dozvíte v rozhovoru, který poskytl hráč, kterému na severu neřekne nikdo jinak než „Číča“.

Roman Navarra se může pyšnit i hokejbalovým titulem pro vítěze Extraligy mladšího dorostu. Aktuálně hájí barvy Coma Teamu a Vlčí smečky. Nastupoval i v hokejové Chance lize v dresu mateřského Slovanu Ústí nad Labem, kde byl u senzačního vyřazení Kladna v play off.

Německo? Správné rozhodnutí

Romane, v současné době jste hráčem německého Pegnitzu. Jaká je situace v Německu a jak to vypadá s dohráním tamních soutěží?

Tak bohužel situace v Německu je podobná jako u nás v Čechách, hrají se pouze první dvě profesionální soutěže. Naše liga byla ukončena po dvou odehraných kolech s tím, že byla na stole možnost dohrát sezónu formou jakési zkrácené soutěže, či formou poháru. Jenže bohužel, to stále dnešní epidemiologická situace nedovoluje.

Jak jste se dostal k angažmá v Německu?

Když jsem působil v ústeckém Slovanu a měl vyřízené střídavé starty do Děčína, tak mě kontaktoval český trenér, který působil v Pegnitz. Zeptal se mě, jestli bych měl zájem zkusit něco nového a hrát v zahraničí. Po nějakém tom dnu přemýšlení jsem se nabídku rozhodl přijmout a myslím, že to bylo správné rozhodnutí.


Uvidíme, kam nás cíle s Vlky zavedou

Váš hokejový životopis nabízí kluby jako ústecký Slovan, Děčín, Litvínov a aktuálně německý Pegnitz, na který tým vzpomínáte nejraději?

To je těžké říci, každý klub mi něco dal, něco ukázal. Rád vzpomínám jak na mé první starty v A týmu Slovanu, tak také na mé působení v Děčíně, kde byla vždy skvělá parta. V Pegnitz působím 3. sezónu a jsem zatím velmi spokojený. Jsem rád, že jsem si mohl projít všemi těmi kluby.

Na plastových kolbištích válíte za Coma Team a nově vzniklou Vlčí smečku, jaké jsou Vaše cíle s těmito týmy?

Tak samozřejmě s oběma kluby máme cíle jen ty nejvyšší. S Coma Teamem chceme každoročně dokazovat, že jsme jeden z nejlepších týmů v kraji. S Vlčí smečkou jsme teprve na začátku jedné dlouhé kapitoly, takže postupně časem se budou určovat cíle a uvidíme, kam až nás ty cíle zavedou.


Roman Navarra (vlevo) ve svém novém týmu v 2. Lize na severu Čech. Zdroj fotky: RSHb Čechy Sever.

Spoustě lidem hokejbal chybí

Myslíte si, že v letošní sezóně ještě dojde k rozehrání hokejbalových soutěží?

Já doufám, že ano, i kdyby to mělo být formou nějakého turnaje, jako tomu bylo minulý rok. Myslím, že už to spoustě lidem chybí a všichni bychom si rádi zase zahráli.

Co považujete za Váš největší úspěch v hokeji nebo v hokejbale?

V hokejbale to je určitě titul Mistra ČR v Extralize mladšího dorostu. Samozřejmě neméně cenné jsou i poháry s Coma Teamem pro vítěze okresní ligy nebo minulý rok pro vítěze letního poháru, kde byly ty nejlepší týmy ze severu Čech. V hokeji žádný velký úspěch nemám, ale hodně pro mě znamenalo se Slovanem vyřazení Kladna v play off v roce 2016.

Roman Navarra oslavil v roce 2012 titul mistra Extraligy mladšího dorostu, když pomohl ústecké Elbě DDM porazit ve finálové sérii Letohrad 3:0 na zápasy. Zdroj fotky: Elba DDM Ústí nad Labem.

Tabulka 2. Liga - Čechy Sever
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
Panthers Kadaň
20 88:49 44
2.
SK Dubí
20 111:56 43
3.
HSÚ Berani Ústí...
20 84:49 38
4.
HBC Dandy Malé...
20 62:69 30
5.
SHC Killers...
20 63:84 27
6.
HBC Ještěři...
20 65:69 25
7.
Elba DDM Ústí nad...
20 56:93 19
8.
HBC Coma Team
20 56:116 14