Liga st. žáků

Nejvíce mě na baví můj posun, který se odráží na zápasech, říká teprve čtrnáctiletý Heiland z Liberce

Hokejbal hraje teprve tři roky, ale již nyní o sobě dává vědět. Jiří Heiland je členem výběru U14 a už nyní má ty nejvyšší cíle. Je jedním z prvních dětí, které začaly hrát v Liberci. Velmi rychle z něj vyrostl rychlý obránce, na kterého je spolehnutí, rád by se ale prosadil i střelecky.

V soutěži se mi střelecky nedaří

Co tě přivedlo k hokejbalu? Proč ses rozhodl dělat zrovna tento sport?

K hokejbalu mě přivedl můj strýc, který hokejbal dělal dávno přede mnou a snažil se do něj v Liberci zapojit mládež. Já jsem o tomto sportu do té doby neslyšel, ale párkrát jsem si to zkusil a bavilo mě to. Ještě předtím jsem dělal florbal na škole a bojové umění. Asi proto jsem se do toho ponořil naplno.

Co tě na něm baví nejvíc?

Nejvíce mě na baví můj posun a úspěch, který se odráží na zápasech. Také mě baví střílet góly a bránit akce soupeře.

Jsi u Lišek od samostatného zrodu, tak přivedl jsi do týmu nějaké další kamarády?

Snažil jsem se několikrát do hokejbalu přivést nějaké své kamarády, a nebo jsem je pobízel, ať to zkusí, ale vždy z toho nakonec nějak sešlo. 


Hraješ v obraně, co rozhodlo o tomto tvém postu?

Nic moc speciálního, vždy mě to tak nějak tahalo dozadu, abych zabránil rozběhnutému útočníkovi ve střele na naši branku a udělal nějaký hezký obranný zákrok, ale z obrany si taky občas rád vyběhnu do útoku, abych zkusil nějakou střelu na bránu, založení akce nebo přihrávku do šance.

Jak se ti daří střelecky? Sám jsi výše zmiňoval, že se občas snažíš dostat do útoku a udělat si radost gólem?

Ano, budu rád, když se mi někdy povede dát v lize gól, je to super pocit pomoct týmu i bodově. Akorát právě v soutěži se mi střelecky nedaří, na tréninku se mi občas povede dát nějaký gól, ale v lize se mi to zatím nepovedlo. Budu na tom muset ještě zapracovat.

Ve sportech rád posouvám své limity

Zaslechli jsme o tobě, že jsi cílevědomý a velmi makáš, máš to tak celkově? Že dokud něčeho nedoděláš, tak se o to pořád snažíš?

Snažím se ze sebe vytáhnout maximum, co můžu. Jsem rád, když si po tréninku a jiných činnostech můžu říct, že jsem to dokázal, že jsem se snažil, co to šlo, že mám splněno a že jsem pro sebe něco správného/důležitého udělal, ale někdy se mi do některých aktivit/povinností moc nechce, nebo si s tím nevím rady. Buď to překousnu, nebo si odpočinu, zrelaxuju a pak si to udělám, většinou to je třeba z únavy apod. Ve sportech rád posouvám své limity a zdokonaluju své schopnosti.

Jsi členem širšího výběru U14, jsou pro tebe campy zpestřením? A co ti daly nového?

Jsem vděčný, že se campů můžu účastnit, ukážou mi, na čem bych měl ještě zapracovat, co třeba umím a co zase tolik ne. Jsem rád, že tam můžu poznat své vrstevníky, co taky hrají hokejbal. Poslechnu si od trenérů, jak mám cvičení dělat a co zlepšit. Jinak mi celkově campy přinesly spoustu nových zkušeností a také spoustu motivace se snažit dál.

Čeho bys chtěl v hokejbalu dosáhnout? Jaký je tvůj cíl a sen?

Mým velkým snem je stát se extraligovým hráčem, rád bych vyhrál českou extraligu a zahrál si za českou hokejbalovou reprezentaci.


Máš nějaký sportovní vzor? Někoho, kdo se ti libí, jak hraje?

Můj sportovní vzor je z jiného sportu a je to Cristiano Ronaldo. Inspiruje mě tím, jak si svůj úspěch vydřel, je pro mě důkazem, že tvrdá práce a snaha je ve sportech taky důležitá. Jinak v hokejbale fandím týmu HC Kert Park Praha, a je pro mě neuvěřitelné, že ligu vyhráli třikrát po sobě.

Tabulka Liga starších žáků - Čechy Střed + Sever
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Kladno
18 163:58 46
2.
HBC Hostivař
18 139:52 45
3.
SK Rebel Praha
18 120:35 41
4.
Elba DDM Ústí nad...
18 125:46 41
5.
HC Kert Park Praha
18 69:89 28
6.
HBC Tygři Mladá...
18 67:104 18
7.
Wolves Chomutov
18 69:121 18
8.
SK Kelti 2008 B
18 57:87 17
9.
SK Kelti 2008 A
18 112:111 15
10.
TJ KOVO Praha
18 11:229 1