Regionální liga

Coma o víkendu nadělovala. Vysokou výhru si připsalo Dubí, cennou urvali hráči Dragons

Letní pohár se naplno rozjíždí. Opět se hrálo celý víkend. Týmem víkendu lze vyhlásil Comu, která nadělovala Děčínu i Pivním Veteránům. Po předchozí prohře zabodovali hráči dubského „SKáčka“. Naopak navázat na ústeckou výhru se nepovedlo Wolves, kteří nestačili na Dragons.

Wolves Chomutov vs. SC Dragons Ústí nad Labem 3:6 (0:0, 1:4, 2:2)

Dragons cestovali do Chomutova, kde se utkali s místními Wolves. Po bezbrankové první třetině otevřel brankový účet zápasu v osmnácté minutě Kubát. Krátce po něm zvýšil na 2:0 Reisenauer. Snížení z vlčích holí přišlo zkraje sedmadvacáté minuty, kdy Řehoře překonal Kníže. Jenže radost vydržela domácím jen chvilku, neboť Kurty vrátil hostům dvoubrankové vedení. To ještě vylepšil do pauzy svou druhou brankou Karel Kubát. Wolves vstoupili do třetího dějství s lepším pohybem, což záhy neslo ovoce a po brankách Knížeho a Vargy byli opět na dostřel jediného gólu. Místo vyrovnání ale přišel v čase 38:51 klíčový okamžik, kdy rozhodl o osudu svou brankou Grosse. Pojistku na dračí vítězství udělal zhruba čtyři minutky před koncem svou druhou trefou Reisenauer. Dragons tak jsou na druhém místě tabulky s plným bodovým ziskem.

HSÚ HBC Coma Team vs. HBC Black&White Děčín 14:4 (5:0, 3:2, 6:2)

Sobotu odpoledne přivítala Coma celek Děčína, kterému nedala prach žádnou šanci. O výsledku zápasu bylo hotovo za dvanáct minut, kdy Coma vedla pětibrankovým náskokem. Ve druhé periodě upravili domácí na průběžných 6:0 a poté přišla první branka Děčína, trefil se Hladiš. Po něm dvakrát skórovala Coma a třetinu uzavřela přesilovková branka Bartla. Ve třetí třetině si „comaťáci“ dál budovali vysoké vítězství. Hodně vidět byl Patrik Bauer, jenž si připsal hattrick a k tomu šest asistencí. Jen o bod méně si do statistik Letního poháru zapsal nadějný Kale Costa (5+3). I další hráči obohatili svá bodová konta o několik příspěvků.

SK Dubí vs. Elba DDM Ústí nad Labem B 11:1 (3:0, 4:0, 4:1)

Dubí v prvním kole prohrálo s Comou a nyní si výrazným výsledkem poradilo s rezervou Elby DDM. Na první branku se čekalo pouhých 32 sekund, trefil se Maresch. V polovině třetiny dvěma brankami navýšil vedení „SKáčka“ Pokorný. Dubí pokračovalo v podobném duchu i v druhé části. Nejprve využil přesilovku Siedtmann. Následně se trefil zkušený Hruška. Po něm přidal šestou dubskou branku Šarvaic. Sedmou trefu měl na svědomí opět Siedtmann. V poslední minutě druhé třetiny přišla Elba DDM o štírka Martina Patzelta, který si měl odsedět menší trest za sekání, jenže z „obyčejné dvojky“ se nakonec vyklubalo několik vyšších trestů, až produktivní útočník obdržel trest ve hře za nesportovní chování. Přesilovku využil v čase 32:17 Matouš. Následně sebral Hurychovi čisté konto Jaroslav Linet, jenže to byla jediná přesná trefa Elby DDM, která ještě třikrát kapitulovala a prohrála vysoko 11:1. Hattrick zaznamenal Jan Pokorný.

HSÚ Pivní Veteráni Ústí nad Labem vs. HSÚ HBC Coma Team 0:9 (0:3, 0:4, 0:2)

Coma si přenesla sobotní gólostroj i do nedělního střetnutí s Pivními Veterány. Těm nedovolila ani jeden přesný zásah a sama postupně nasázela devět branek. Hattrickem se na tom podílel Roman Navarra. Dva góly vstřelil Aleš Macek. Hned u čtyř branek byl zkušený Tomáš Harkabus. Coma se díky dvěma víkendovým výhrám usadila na čele tabulky Letního krajského poháru s daleko lepším skóre před druhými Dragons.