Regionální liga

Coma se vrátila do čela. Pivní Veteráni dali deset branek

Zimní pauza je u konce. Naplno se rozjíždí kolotoč zápasů krajské ligy. V sobotu si Coma poradila řetenickou Perlou a Děčínští si vyšlápli na Chlumec. O den později uštědřili desítku Pivní Veteráni týmu Wolves. Jak se nám tabulka promíchá po dalším hracím víkendu?

HSÚ HBC Coma Team vs. HBC Perla Řetenice M.L. 1983 7:4 (2:0, 3:0, 2:4)

Utkání otevřel ve druhé minutě domácí Topol. Tentýž hráč navýšil vedení v závěru úvodní periody a Coma tak mohla být spokojenější. Důvody ke spokojenosti přinesla i druhá třetina, kterou ústecký celek ovládl 3:0 a po třicetiminutách vedl na soupeřem již o pět branek. Skórovali Trončinský a dvakrát Soukup. Perla ale nesložila zbraně a vstup do třetí periody se Řetenicím povedl na výbornou. Během necelých dvou minut byla na dostřel. Krátce po změně stran se trefil Štrébl a po něm bratři Diepoldové. Coma ale žádné větší drama nepřipustila a díky druhé trefě Trončinského a přesnému zásahu Cíchy sokovi opět odskočila. Tečku za zápasem dvou týmů vyznávajících modrobílé barvy udělal svým gólem Hauf.

HBC Black&White Děčín vs. HSÚ SHC Warriors Chlumec 7:0 (3:0, 1:0, 3:0)

Děčín hostil Chlumec a již v čase 1:20 otevřel brankový účet Čekan. V desáté minutě na něj navázal Vilikus a krátce před pauzou Tafi. Druhá třetina přinesl jediný přesný zásah. A to z hokejky Vilikuse, který se navíc trefil ve vlastním oslabení. Ve třetí třetině se mezi střelce zapsali i Samuel Hampl, po něm uzavřel hattrick Vilikus a tečku za zápasem udělal tři minuty před koncem Kotěšovec. Chlumečtí se zapsal akorát do listiny trestů. Celkem schytali sedm menších trestů a dva osobní desetiminutové tresty za nesportovní chování. Děčínští toho dvakrát využili. Brankář Hospůdka si připsal premiérovou nulu v ročníku. Ta předchozí se datuje do listopadu 2019, kdy v barvách tehdejších Devils vychytal Kings Teplice.

HSÚ Pivní veteráni Ústí n/L vs. Wolves Chomutov 10:5 (3:1, 2:2, 5:2)

Podzimní vítěz nastoupil na ústeckém hřišti proti Pivním Veteránům a začal dobře. V šesté minutě otevřel skóre svou premiérovou trefou mezi dospělými patnáctiletý Ondřej Blaščák. Pivošům ale vyšla náramně poslední pětiminutovka. Nejprve vyrovnal Kašpar a v poslední minutě otočili skóre do podoby 3:1 Matyáš Čaloun a Vojtěch Červinka. Vstup do prostředního dějství se povedl Vlkům, kteří po necelé minutě snížili zásluhou Nagyho. Na to našel odpověď domácí Zuna. Následně se dostal do brejku Opelt a opět snížil, jenže radost byla krátkodobá, neboť svým druhým gólem překonal Totha Matyáš Čaloun. Třetí třetina patřila otci a synovi Čalounovým. Ti se podepsali pod dalších pět branek Pivních Veteránů. Za Wolves dvakrát překonal Černého Varga. Pivoši tak načepovali chomutovskému souboru na úvod pěkně říznou desítku.