Oblastní liga

Oblastní liga má za sebou první dvě semifinálová střetnutí

O víkendu rozehrála Oblastní liga své první semifinálové zápasy, kde v obou případech zvítězil stejný celek, a tak se o nadcházejícím víkendu bude hrát již o mečbol. Blíže do finále má nakročen HBC Orlík Ústí nad Labem a rezerva SHC Killers Litoměřice.

SK Dubí B vs. HBC Orlík Ústí nad Labem 3:4 (1:2, 1:1, 1:1)

První semifinálové utkání se neslo ve velice vyrovnaném duchu, když nejprve otevřel skóre hostující Milan Dvořák, avšak na jeho branku dokázal o dvě minuty později reagovat Petr Fiala a rázem se šlo znovu od  začátku. Necelé dvě minuty před koncem první třetiny poslal znovu Orlík do vedení tentokrát Daniel Adámek a do druhé třetiny si hosté přenesli jednobrankový náskok. Díky brance Martina Pešouta z dvaadvacáté minuty přinesl poprvé v utkání rozdíl skóre o dvě branky, jenže Martin Rus před koncem druhé periody dokázal využít přesilovou hru a opět to bylo pouze o jednu branku. V závěrečné patnáctiminutovce Ústečtí znovu odskočili o dvě branky a korekci necelou minutu před koncem přinesl již dvougólový Petr Fiala, ale to bylo vše, na co se domácí zmohli a hosté si tak zapsali první bod do této série.

SK Dubí B vs. HBC Orlík Ústí nad Labem 3:5 (0:1, 0:3, 3:1)

Do druhé zápasu opět vkročil lépe Orlík, když ve dvanácté minutě otevřel skóre utkání Jiří Ašenbrener. Tento jmenovaný střelec dokázal na začátku druhé periody udeřit znovu a rázem měl na kontě dvě vstřelené branky. V prostřední části hry se po jeho bok přidal ještě Milan Dvořák a Martin Anft. Rezerva Dubí tak musela dohánět ve třetí třetině ztrátu pěti branek, když na začátku přidal další branku Milan Dvořák. Zdálo se být nereálné, že by mohla přijít jakákoliv stíhací jízda, avšak domácí zbraně nesložili a pokusili se o zajímavou zápletku. V poslední necelé desetiminutovce Dubí dokázalo udeřit třikrát, ale více už hosté nedovolili a Orlík se tak mohl radovat z mečbolu.

Průběžný stav série: SK Dubí B vs. HBC Orlík Ústí nad Labem 0:2

SHC Killers Litoměřice B vs. Elba DDM Ústí nad Labem C 8:1 (2:0, 6:1, 0:0)

Druhá semifinálová bitva patřila rezervám, a to Litoměřic a Ústí nad Labem. Domácí vstoupili do utkání parádně, když hned ve třetí minutě se prosadil hokejbalový matador Jan Trégr, jeho o tři minuty později napodobil Michal Krejza, který dokázal využít poskytnutou početní výhodu za vyhození míčku ze hřiště. Ústečtí by si asi přáli, aby druhá perioda v utkání vůbec nebyla, jelikož Litoměřice zvládly nasázet šest branek, když to hosté pouze jednu. Třetí třetina se již pouze dohrávala a další branku už nepřinesla. Nejvíce bodů, konkrétně čtyři, zaznamenal kapitán Ondřej Růžička a Michal Krejza. První semifinálový bod tedy zůstal na domácí půdě.

SHC Killers Litoměřice B vs. Elba DDM Ústí nad Labem C 5:1 (3:0, 0:0, 2:1)

Další parádní vstup do zápasu v podání domácího celku, když v úvodních patnácti minutách dokázaly Litoměřice vstřelit tři branky, postarali se o to postupně Michalové Smolík a Krejza a Jakub Neudeker. V prostřední části hry diváci neviděli žádnou branku ale za to vyloučení, těch bylo požehnaně, a to hlavně na straně Killers, ale hosté v této sérii mají problém s produktivitou a branka, která by zamotala výsledek, nepadla. Domácí dokázali vsítit další dvě branky a rázem to bylo o pět gólů, na které reagoval  necelé tři minuty před koncem Vojtěch Dobrodinský, ale to bylo vše, co ústečtí hráči zvládli vykonat. Rezerva Litoměřic si tak vytvořila stejně jako Orlík parádní možnost postupu do finále.

Průběžný stav série: SHC Killers Litoměřice B vs. Elba DDM Ústí nad Labem C 2:0

Tabulka Oblastní liga - Čechy Sever
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HSÚ SHC Warriors...
24 172:57 61
2.
HBC Black&White...
23 175:86 52
3.
Wolves Chomutov
23 108:80 38
4.
HSÚ Pivní...
22 122:98 36
5.
SK Dubí B
22 84:69 36
6.
HBC Orlík Ústí...
23 93:92 33
7.
HSÚ Foreads Ústí...
23 94:97 31
8.
HbC Kings Teplice
23 71:165 14
9.
HSÚ Sharks...
23 35:210 8