Oblastní liga

Oblastní liga ÚNL, O pohár Leoše Raka: Zhodnocení sezóny pohledem vedoucích týmů

Sezóna 2022-2023 je již za námi, známe vítěze i poražené, nyní se v článku podíváme na to, jak hodnotí sezónu vedoucí jednotlivých týmů. Kdo byl spokojen a kdo nikoliv, kdo se přihlásí do další ročníku a kdo ještě neví? Toto vše v následujících řádcích…

1. Jak byste zhodnotil uplynulou sezónu?

2. Koho byste vyzvednul z Vašeho týmu? Dařilo se někomu?

3. Co jste říkal na úroveň soutěže?

4. Jak vidíte budoucnost Vašeho týmu? Budou u Vás nějaké odchody a příchody hráčů?

Foreads Ústí – Jiří Beránek

1. Vzhledem k tomu, že jsme skončili předposlední v základní části a vypadli v nejkratší možné době, tak moc pozitivního nelze najít.

2. V týmu si vážím pozitivní nálady a pohody, ve které hrajeme celou sezónu, i když výsledky nejsou optimální. V kolektivním sportu je to extrémně důležité, aby se hráči dokázali navzájem povzbudit a nebyl v týmu žádný „rušivý element“, který by tým rozhádal. Pokud bych měl přeci jen někoho vyzdvihnout, tak je to Luboš Markušovský v bráně, v obraně si zaslouží pochvalu Pavel Štefec, který si rád lehá do střel a Ondra Tuček je náš jediný hráč, který dokáže dát gól, aniž by si přitom ublížil. Ještě důležitou roli hraje Michal Tuček, díky svému řvaní má hra jakž takž nějaký řád.

3. Úroveň soutěže odpovídá nejnižší možné soutěži. Mužstva, která zaslouženě postoupila do semifinále, mají kvalitnější hráče, kteří hrají i vyšší soutěže a jsou rozdílovým faktorem.

4. Pokud se tým neomladí, tak asi nic moc zásadního očekávat nemůžeme a budeme hrát zejména pro radost a někteří, respektive kromě mě, asi většina na žízeň.

Kings Teplice – Pavel Doulík

1. Oproti minulým sezónám hodnotíme tu právě skončenou pozitivně, neboť jsme získali více bodů a probojovali se do play-off. Ale je stále co zlepšovat.

2. Konkrétní jméno bych asi neuváděl, ale velký dík patří klukům z Chlumce, kteří náš tým vhodně doplnili a pomohli mu ke zlepšeným výkonům.

3. Současné rozdělení soutěží nám vyhovuje. V naší soutěži jsou týmy až na výjimky (Litoměřice, Dubí) vyrovnané, což je pro její průběh jistě dobře.

4. Naše další působení závisí na tom, jak dopadne rozdělení soutěží pro novou sezónu. Bez kluků z Chlumce nejsme příliš konkurenceschopní, takže naše pokračování závisí na možnosti střídavých startů. Ale rádi bychom ještě další sezónu odehráli.

SK Dubí – Tomáš Walter

1. Sezónu nemůžu hodnotit jako úplně úspěšnou. Vlastně byla úplně stejná jako ta minulá. Základní část jsme odehráli dobře, umístili jsme se na druhém místě a měli jsme přímý postup do semifinále. Do finále jsme se probojovali, pak jsme narazili na tým Litoměřic a ten se ukázal jako silnější. Myšlenky byly na získání titulu, ale bohužel nakonec bereme opět druhé místo.

2. Nemůžu vyzvedávat konkrétní jména. Dařilo se nám jako celku a docházka na zápasy byla dobrá. Do play-off se zapojili kluci z áčka po vyřazení z 2. Ligy. Jen bych chtěl podotknout, že nás celou sezónu držel v bráně Pavel Hurych, který se ale nešťastně v semifinále proti Orlíku zranil a s největší pravděpodobností nebude příští sezónu k dispozici.

3. Úroveň ligy se každý rok zvedá. Každý se snaží svůj tým posílit a ke konci sezóny je to rychlejší a těžší.

4. Určitě nebudeme chybět v příští sezoně. Jako každý rok budou nějaké odchody a příchody. Budeme se snažit náš tým doplnit novými hráči a trochu ho omladit.

Elba DDM ÚNL C – Vojtěch Dobrodinský

1. Tým byl do ligy přihlášen za účelem, aby hráči nabrali více zápasových zkušeností a řekl bych, že byl tento účel splněn. Nedávali jsme si vysoké cíle a nakonec jsme skončili v lepší polovině tabulky.

2. Protože hrajeme týmový sport, nevyzdvihoval bych individuality, ale ocenil bych hráče, co pravidelně odehrávali zápasy a na hřišti se snažili.

3. Zápasy byly v porovnání s mládežnickými kategoriemi ve značně pomalejším tempu, ale za to v technických aspektech byla liga na dobré úrovni a bylo vidět, že ligu hrají zkušenější hráči.

4. Těžko říct v tuto chvíli, sestava většinou byla seskládána především z dorostenců a pár juniorů a odchovanců klubu. Jestli tým bude přihlášen i příští sezónu, očekával bych, že budeme hrát v podobném složení.

Sharks Neštěmice – Radek Jan

1. Celkově sezóna dopadla jako několik posledních tj. bez play-off, kdy jsme nedokázali vyhrát s týmy z dolní poloviny tabulky pro malý počet hráčů, smůlu, nasazení u B týmů hráčů z áčka a podobně.

2. Bez odpovědi

3. Bez odpovědi

4. Co se týká kádru je to stejné jako v minulých sezónách, odchody a příchody budou možná v řádu 1-2 lidí, jinak jsme několik let v prakticky stejné sestavě. Příští 30 sezonu přihlásíme a po ní se uvidí, jestli budu mít chuť pokračovat nebo to za mě vezme někdo jiný.

SHC Killers Litoměřice “B” - Michal Krejza

1. Uplynulou sezónu mohu hodnotit pouze pozitivně. Poskládal jsem dohromady úžasnou partu plnou legend, přátel, a především skvělých hráčů, která zhmotnila to, proč byla vytvořena.

2. Ano, dařilo se. Musím vyzdvihnout náš skvěle fungující mistrovský tým jako celek. Jako individualitu musím vyzdvihnout našeho kapitána Ondřeje Růžičku, který po 5 letech bez hokejbalu svým umem, srdcem a neuvěřitelnou herní lehkostí opanoval kanadské bodování jak v základní části, tak v play-off.

3. Soutěž ničím nepřekvapila, ani nenadchla. Splnila přesně to, co jsme od ní očekávali.

4. Béčko vzniklo z jediného důvodu. Aby se legendy jako Ondra Růžička a Honza Trégr mohli s hokejbalem rozloučit s vytouženým zlatem. Mise béčka je splněna, proto není důvod k dalšímu pokračování. Hráči, kteří mají chuť pokračovat, doplní řady našeho áčka. Cílem je vytvořit silné a stabilní jádro áčka po několika slabých sezónách. Je k pláči na venkovním zápase v 8 hráčích dostat 10 a více gólů a potom ten stejný tým na domácím zápase v plné palbě porazit. Nechme se překvapit, co z toho vzejde!

Orlík ÚNL – Tomáš Pok

1. Celkové třetí místo po základní části i po play-off je úspěch, ale věřili jsme ve finále. V základní části pro nás byl největším soupeřem tým Litoměřic, se kterým jsme třikrát prohráli, z toho jednou na nájezdy. Kromě jednoho zápasu, kdy jsme celou první třetinu odehráli bez brankáře, nebyl velký problém s docházkou, celkem do zápasů v dresu Orlíku nastoupilo v sezóně 21 hráčů a 16 jich splnilo podmínku o počtu startů pro play-off. Ve čtvrtfinále nás čekal tým Foreads, u kterého vždy velmi záleží na aktuální sestavě, ve které dorazí na zápas, ale během jednoho víkendu bylo hotovo po výhrách 6:0 a 6:2. Semifinále proti Dubí B pro nás začalo dobře, po prvním víkendu jsme vedli 2:0 na zápasy a měli dva mečboly, ale další víkend tým Dubí ukázal svoji sílu a srovnal sérii na 2:2. Rozhodující zápas byl velmi vyrovnaný, bohužel naše administrativní chyba nás stála gól na 5:3 a za chvíli soupeř vyrovnal na 4:4. Rozhodující gól dalo Dubí v 5. minutě prodloužení a šlo do finále. My jsme očekávali zápas o 3. místo s Elbou "C", ale stále se nedařilo najít vhodný termín zápasu a nakonec nám 3. místo bylo přisouzeno bez odehrání. Jako plus této sezóny vidím, že bylo několik volných víkendů během soutěže.

2. Všechny hráče, kteří bez výmluv dochází na zápasy. Individuálně určitě Milan Dvořák, který byl v základní části nejlepším střelcem týmu, Lukáš Nagy, který právě s Milanem Dvořákem tvořil silnou útočnou dvojici, a pak Daniel Adámek, který z pozice obránce patřil k nejlepším střelcům a dokonce v play-off nastřílel nejvíce branek.

3. Byl znát určitě rozdíl prvních tří týmů v tabulce oproti zbytku. Kromě jednoho zápasu byla všechna utkání odehrána v klidu, bez zbytečně vyhrocených situací a zbytečných faulů.

4. Věřím, že do další sezóny půjdeme ve stejné sestavě, otázka visí nad budoucím uspořádáním soutěží a případným spojením, pak budeme muset řešit případné kolize SS ve stejné soutěži. Vím, že probíhá jednání s potencionálními posilami, ať už z jiných týmů, případně by se u některých hráčů jednalo o návrat k hokejbalu po delší odmlce.

Tabulka Oblastní liga - Čechy Sever
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HSÚ SHC Warriors...
24 172:57 61
2.
HBC Black&White...
24 183:88 55
3.
HSÚ Pivní...
24 140:104 42
4.
Wolves Chomutov
24 124:81 41
5.
SK Dubí B
24 98:75 39
6.
HBC Orlík Ústí...
24 95:100 33
7.
HSÚ Foreads Ústí...
24 96:109 31
8.
HbC Kings Teplice
24 71:175 14
9.
HSÚ Sharks...
24 36:226 8