Oblastní liga

Dubí si v Oblastní lize poradilo s Chlumcem, Děčín dal šestnáct branek

Souboj třetího s prvním vyšel lépe Dubí, které zvítězilo nad Chlumcem 4:2. Děčín si o víkendu připsal hned šest bodů za dvě výhry, v obou zápasech dal dohromady téměř třicet branek! Až po samostatných stříleních vyhráli Foreads. Bodovali také Veteráni.

HbC Kings Teplice vs. HSÚ SHC Warriors Chlumec 5:13 (1:3, 3:5, 1:5)

Chlumec dostal velmi brzy k dispozici přesilovou hru, kterou se mu podařilo využít a následně náskok ještě navýšil. Početní výhodu proměnily v gól také Teplice, ale hosté si po dvaadvaceti vteřinách vzali náskok zpátky. Prostřední část přinesla hned osm branek. Domácí však byli stále pozadu a snažili se dohánět náskok soupeře. Ten ale rozhodně nezpomaloval, v závěru přidal dalších pět přesných zásahů a v klidu zvítězil 5:13. Čtyři góly vstřelil Tomáš Prokop.

HBC Black&White Děčín vs. HSÚ Sharks Neštěmice 16:1 (5:0, 4:1, 7:0)

Ještě lépe se střelecky dařilo Děčínu, který přivítal poslední Neštěmice. Na svého soupeře vyslali domácí hned čtyřiašedesát střel, z nichž šestnáct našlo svůj cíl. Po první patnáctiminutovce vedl Děčín už o pět branek. V prostřední části se sice prosadily také Neštěmice, ale víc zásahů už nezaznamenaly. Oproti tomu Děčín slavil ještě jedenáctkrát a o vítězi bylo jasno. Pod čtyři góly se podepsal Martin Kvaček, hattrick slavil Karel Pilař, Tomáš Rubeš a Ondřej Šesták.

HSÚ Foreads Ústí nad Labem vs. Wolves Chomutov 5:4ss (0:0, 2:1, 2:3)

Naopak nejvyrovnanější bylo utkání Foreads a Chomutova, které dospělo až k samostatným střílením. Na první branku si museli diváci počkat až do dvaadvacáté minuty, kdy se v oslabení prosadil hostující Lukáš Nagy. Foreads ale zvládli skóre otočit. V závěrečné části hosté dvakrát srovnali a následně šli do vedení. Už to vypadalo, že se jim ho podaří udržet. Svému soupeři však nabídli přesilovou hru, kterou devatenáct vteřin před závěrečnou sirénou využil Ondřej Tuček. Stejný hráč jako jediný proměnil i samostatné střílení a rozhodl o zisku dvou bodů.

SK Dubí B vs. HSÚ SHC Warriors Chlumec 4:2 (2:2, 2:0, 0:0)

Chlumec se velmi rychle ujal dvoubrankového vedení, když se prosadil dvakrát v páté minutě. Během čtrnácti vteřin zaznamenal dvě přesné trefy. To ale bylo od prvního celku v tabulce všechno. Naopak Dubí ještě v první části vyrovnalo a dvěma góly ve druhé třetině šlo do vedení. Další branky už k vidění nebyly, a tak si Dubí došlo pro výhru. Chlumec zaznamenal v letošním ročníku teprve třetí porážku.

HBC Black&White Děčín vs. HbC Kings Teplice 13:4 (4:0, 2:3, 7:1)

Vysokou výhru slavil Děčín také o den později, tentokrát se mu do cesty postavily Teplice. Po první patnáctiminutovce vedli domácí 4:0. Teplice se prosadily až v části druhé, kterou dokonce vyhrály. Náskok domácích byl ale vysoký, navíc Děčín přidal v závěru dalších sedm gólů a o vítězství se nemusel strachovat. O tři branky hostů se postaral Marek Štrébl, ale na zisk bodů to bohužel nestačilo.

HBC Orlík Ústí nad Labem vs. HSÚ Pivní veteráni Ústí nad Labem 2:7 (0:3, 2:1, 0:3)

Pivní veteráni začali utkání dobře. Ve třinácté minutě šli trefou Matyáše Čalouna do tříbrankového vedení. Orlík sice v prostřední části snížil na dvoubrankovou ztrátu, ale závěrečná patnáctiminutovka patřila opět jenom hostům. Ti přidali další tři góly a nepřipustili žádné zaváhání. Ke třem bodům nejvíce pomohl svým hattrickem Jan Kašpar.

Tabulka Oblastní liga - Čechy Sever
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HSÚ SHC Warriors...
24 172:57 61
2.
HBC Black&White...
24 183:88 55
3.
HSÚ Pivní...
24 140:104 42
4.
Wolves Chomutov
24 124:81 41
5.
SK Dubí B
24 98:75 39
6.
HBC Orlík Ústí...
24 95:100 33
7.
HSÚ Foreads Ústí...
24 96:109 31
8.
HbC Kings Teplice
24 71:175 14
9.
HSÚ Sharks...
24 36:226 8